Voorbeschouwing FC Lisse 2 – Rijnvogels 2

De meeste aandacht gaat zaterdag 19 oktober uit naar ons tweede team. Het eerste team van FC Lisse is immers vrij. FC Lisse 2, dat sinds vorig seizoen het eindstation vormt van de FC Lisse-jeugdopleiding, speelt op het hoofdveld van Ter Specke vanaf elf uur tegen Rijnvogels 2. Na vier wedstrijden is Rijnvogels 2 met tien punten koploper, gevolgd door Quick Boys 2 op een punt en FC Lisse 2 op twee punten. Voor de geelblauwen van trainer Richard van Heulen staat er dan ook een heuse topper op het programma.

Richard heeft een duidelijke voetbalvisie, die past binnen de denkwijze van FC Lisse. Deze voetbalvisie gaat uit van verzorgd voetbal. Beweging en initiatief nemen bij zowel balverlies als balbezit. Daarbij werkend aan het verhogen van de mentale weerbaarheid. FC Lisse 2 is jong, misschien wel piepjong. De kern van het team bestaat uit spelers, die de afgelopen seizoenen wisten door te stromen vanuit de JO-19-1. Dit team wist in drie jaar tijd te promoveren vanuit de hoofdklasse naar de tweede divisie.

De jonge honden van Richard beschikken over talent. Zij allen hebben tussen de een en drie jaar de tijd om een tussenstap te maken. Uiteindelijk is het de bedoeling de hoofdmacht van FC Lisse te bereiken. Die laatste stap is niet eenvoudig. Ook iemand als Kevin van der Zwet heeft er 1,5 jaar overgedaan om vanuit 2 de stap te maken naar FC Lisse 1. Jonge spelers dienen dan ook te blijven investeren in zichzelf en daarbij geduldig te zijn.

Wie FC Lisse 2 ziet voetballen geniet. Het is verzorgd spel, dat de spelers laten zien. De groep kent elkaar voor het overgrote deel door en door. Daardoor is het extra bereid voor elkaar door het vuur te gaan. Ook buiten het veld vormen de spelers van 2 een eenheid. Dit is zeker niet onbelangrijk met het oog op de prestaties. In een dergelijk positief klimaat is het ook voor spelers die terug vallen van 1 naar 2 en spelers die terug keren van blessures, goed toeven.

Juist de grilligheid en onervarenheid speelde het team van Richard aan het begin van de competitie vorig seizoen parten. Tekenend was het presteren tegen Rijnsburgse Boys. In de eerste confrontatie met ‘de uien’kregen de spelers van FC Lisse 2 een oorwassing. In het tweede duel liet FC Lisse zien volwassener te zijn geworden. De prestatiecurve gaf vorig seizoen uiteindelijk een stijgende lijn te zien. FC Lisse 2 speelde tegen Barendrecht 2 om de tweede periodetitel. Ayrton Dol schoot FC Lisse naar een 2-0 voorsprong. Uiteindelijk eindigde het duel op De Bongerd in een 2-2 gelijkspel, waarmee de prijs ging naar Barendrecht 2.

Dit seizoen is FC Lisse 2 voortvarend aan de competitie begonnen. Er werden wedstrijden gewonnen van tegenstanders, die in het verleden beter waren dan de geelblauwen. Zo kregen Quick Boys 2 en Noordwijk 2 er van langs. Katwijk 2 was blij met een punt tegen FC Lisse. FC Lisse 2 dat ook gelijk speelde tegen Scheveningen 2.

Komende zaterdag is de focus gericht op FC Lisse 2, op het hoofdveld vanaf elf uur tegen Rijnvogels 2. Voor de FC Lisse-supporters een mooie manier om haar talenten aan het werk te zien.