Voorbeschouwing FC Lisse – De Dijk

Cijfermatig gezien was het niet vreemd, dat FC Lisse de afgelopen drie wedstrijden verloor. VVSB, Katwijk en GVVV behoren immers tot de top vijf van de tweede divisie. FC Lisse behaalde tegen de zes ploegen die onder haar staan negentien punten uit acht duels. De Dijk is een van deze zes ploegen. Voor FC Lisse is het dan ook belangrijk dat het komende zaterdag de drie punten pakt. FC Lisse tegen De Dijk begint om 15:30u.

FC Lisse won twee keer tegen TEC, het won een keer van De Dijk, Jong Sparta, AFC en Achilles’29, het speelde gelijk tegen De Treffers en het verloor een keer van Achilles’29. Dat zijn negentien punten. De overige negen punten werden in vijftien wedstrijden gehaald tegen de top elf. Winst op GVVV en Kozakken Boys en gelijke spelen tegen VVSB, HFC en Hardenberg. Volgens de rekenmethode van Robbert de Ruiter is een zege op De Dijk nodig om aan het gewenste 1,25 puntenaantal per wedstrijd te komen. Voor handhaving zijn aan het einde van de rit tussen de 40 tot 42 punten nodig.

De uitwedstrijd bij De Dijk was de strijd tussen de routine van de Amsterdammers en de vrij jonge formatie van FC Lisse. Rik Vermeulen was ziek. Ook ontbraken Brian van der Werff en Martin van Eeuwijk. Bert Koomen maakte zijn debuut. FC Lisse kwam goed weg toen het in de vijfde minuut geen strafschop tegen kreeg. In de 32ste minuut werd de wedstrijd op zijn kop gezet. Nick Kuipers kreeg namens de thuisploeg rood. Boyd Stevens schoot de 0-1 binnen uit een vrije trap. Koen Fokkema was begin oktober iedere tegenstander te vlug af. Rowdy van der Putten schoot raak vanaf elf meter. Na de pauze bepaalde Rick Bouwmeister de eindstand op 3-0 in Lissers voordeel.

Bij De Dijk heeft de afgelopen maanden zich het nodige afgespeeld. Diverse spelers zijn vertrokken. De overgebleven spelers hebben over het algemeen nog genoeg ervaring in huis. Te denken valt dan aan spelers als Kuipers, Tony Tol, Robert Verschraagen, Maarten Woudenberg en Harry Zwarthoed. FC Lisse hoopt Martin dit keer wel in te kunnen zetten. Dit in verband met zijn creativiteit. Ook Rik en Roel de Goede kunnen vermoedelijk weer fit aansluiten.

Voorafgaand aan FC Lisse tegen De Dijk wordt Hanne Hagary gehuldigd voor het spelen van zijn 100ste wedstrijd door de Supportersclub. Hanne bereikte deze mijlpaal tegen GVVV. De aanvoerdersband bij FC Lisse – De Dijk is voor Paul van der Veen. Paul is onder meer bij FC Lisse actief als het gaat om het samen stellen van de selectie. De wedstrijdbal wordt gesponsord door onze hoofdsponsor: BE Networks. FC Lisse – De Dijk begint komende zaterdag om 15:30u.