Voorbeschouwing De Dijk – FC Lisse

FC Lisse heeft een goed gevoel over de uitwedstrijd van komende zaterdag bij De Dijk. De eerste winst van de geel-blauwen in de tweede divisie werd geboekt in Amsterdam op 7 oktober 2017. De Dijk is als team op de gebleven Damiën Menzo na volledig van samenstelling gewijzigd. Bij FC Lisse zijn de veranderingen met een seizoen geleden minder rigoreus. Hoe gaat dat aflopen op zaterdag 22 september, aan het begin van de Lisserse feestweek, vanaf vijf uur.

De Dijk – FC Lisse van bijna een jaar geleden was de wedstrijd van Koen Fokkema. Nick Kuipers werd gedwongen een rode kaart te pakken na twintig minuten spelen door Koen een vrije doortocht te beletten. Boyd Stevens schoot de vrije trap binnen. Tony Tol vloerde Koen even later binnen de zestien. Rowdy van der Putten vuurde raak vanaf elf meter. FC Lisse, met voor de eerste keer in de basis Bert Koomen, speelde een gewonnen wedstrijd. Rick Bouwmeister bepaalde de eindstand op 3-0 in het voordeel van FC Lisse. De Dijk zag gedurende het seizoen allerlei spelers afhaken. De return op Ter Specke met gevoelstemperaturen beneden de min tien werd simpel met 3-0 gewonnen door Lis via Martin van Eeuwijk, Justin Valk en Rowdy.

Net als FC Lisse kon De Dijk degradatie naar de derde divisie niet voorkomen. De Dijk en SJC werden door de KNVB succesvol gepolst de overstap van de zondag naar de zaterdag te maken. De jeugdselectieteams van De Dijk spelen op zaterdag, zodat de jeugd kan blijven hangen voor de wedstrijd van het eerste team. De Dijk ziet het ook zitten tegen teams uit de Bollenstreek, Eemdijk en DOVO te spelen. De derby tegen OFC heeft plaats gemaakt voor Ajax-zaterdag. De Amsterdamse derby eindigde afgelopen zaterdag in 1-1. Het eerste punt voor De Dijk.

De Dijk kent dit seizoen maar een streven: handhaving in de derde divisie. Dit doet het met talentvolle spelers uit het Amsterdamse. De ervaren trainer Kees Oostermeijer is aangesteld. Oostermeijer die als voetballer samen met zijn broer Henne gouden tijden meemaakte in Veenendaal bij DOVO. Oostermeijer werkt al enige tijd samen met zijn assistent Viggo Waas. Waas is niet alleen cabaretier en programmamaker. Waas was in zijn jeugdjaren geruime tijd speler bij Ajax. Hij was net niet goed genoeg voor een loopbaan in het betaalde voetbal. Oostermeijer en Waas komen over van eersteklasser WV-HEDW, de club vlakbij het vroegere stadion van Ajax: De Meer. WV-HEDW dit seizoen onder leiding staand van Hans Schakel. Hans liep vorig seizoen stage bij FC Lisse.

Is De Dijk zoekende, dat is ook van toepassing op FC Lisse. Iedere trainer is op zoek naar zijn ideale elf. FC Lisse zag ervaring vertrekken in de personen van Robert van Boxel, Martin van Eeuwijk en Roel de Goede. Koen en Rik Vermeulen zijn al enige tijd niet beschikbaar door blessures. Daar kwam in de voorbereiding nog Niels Buijs bij. En ook Thierry Monteny is herstellende. Dat maakt de puzzel ervoor trainer Robbert de Ruiter niet eenvoudiger op.

Wanneer het nog niet naar wens loopt dan wordt in ieder geval verwacht dat een team de mouwen op stroopt. FC Lisse zal komende zaterdag ongetwijfeld stuiten op een jeugdig en enthousiast De Dijk. FC Lisse dat naast de steun van haar supporters blij is met Travelpartner Beelen Mobility als bussponsor. Het aanvangstijdstip is afwijkend met vijf uur. Met uitzondering van de ontmoeting in Groesbeek tegen Achilles’29 (zes uur) heeft de FC vanaf 22 september alleen nog maar te maken met wedstrijden die aftrappen om half drie dan wel drie uur.

FC Lisse wist de laatste drie seizoenen uitstekend de feestweek van Lisse te starten. In 2015 met haar eerste zege van het seizoen bij DVS’33, in 2016 met een simpele thuisoverwinning op SteDoCo en in 2017 met een 3-3 bij De Treffers na een 3-1 achterstand. Wat FC Lisse betreft mag de geschiedenis zich herhalen. Tot zaterdag in Amsterdam bij De Dijk – FC Lisse.