Voorbeschouwing BVV Barendrecht – FC Lisse

BVV Barendrecht kent 2.215 leden en 93 teams. FC Lisse heeft 1510 leden en 80 teams. Barendrecht werd twee keer kampioen van de hoofdklasse, een keer winnaar van de districtsbeker en een keer winnaar van de amateurbeker. FC Lisse werd drie keer kampioen van de hoofdklasse, twee keer zaterdagkampioen, een keer amateurkampioen, vier keer winnaar van de districtsbeker, een keer winnaar van de amateurbeker en een keer winnaar van de supercup. Twee grootmachten in het amateurvoetbal, die in ieder geval tijdelijk een stapje hebben terug gedaan om uiteindelijk weer twee stappen vooruit te maken. Sportpark De Bongerd is komende zaterdag vanaf half drie de plaats van de ontmoeting tussen de teams, die getraind worden door Jack van den Berg en Robbert de Ruiter.

Barendrecht en FC Lisse kwamen elkaar vorig jaar alleen tegen op het niveau van de reserveteams. FC Lisse 2 kreeg de kans om de periodetitel te pakken. Dit lukte de formatie van trainer Richard van Heulen net niet. De hoofdmacht van Barendrecht werd in 2018/2019 geteisterd door blessures. Bovendien was het niet in staat het vertrek van sterspeler Joey Jongman naar de VV Katwijk op te vangen. Ook de terug gekeerde trainer Van den Berg kon het tij niet keren. Van den Berg had hiervoor al een dienstverband van negen jaar achter de rug bij Barendrecht.

Barendrecht speelde tot op het heden drie spectaculaire wedstrijden in de competitie. De eerste wedstrijd ging met 3-2 verloren bij promovendus Sparta Nijkerk. De eerste thuiswedstrijd leverde 45 minuten lang tegen Ter Leede een gala-voorstelling op. Gezien de 4-0 voorsprong bij de rust. Uiteindelijk werd het 4-1. Afgelopen zaterdag won Barendrecht met 4-3 bij ODIN’59 na een 3-0 voorsprong met nog vijftien minuten te spelen. Met zes uit drie mogen de rood-witten zich momenteel subtopper noemen.

Barendrecht haalde dit seizoen met Tim Eekman (Kozakken Boys), Stanley Husen (ASWH) en Peter de Lange (Spijkenisse) de nodige ervaring in huis. Barendrecht kan door blessures nog niet de gelouterden Daniel Esajas en Danny Monster opstellen.

FC Lisse weet momenteel niet wat winnen is. Ook Barendrecht stond een tijdje droog. Tussen de winst op 12 januari tegen Jong Almere City en 3 augustus tegen Smitshoek zaten bijna zeven maanden.

De laatste editie van Barendrecht tegen FC Lisse werd gespeeld eind november 2017 in de tweede divisie. Met een 1-0 voor Barendrecht, die uit de lucht kwam vallen. Een voorzet van Ramy Salem viel na twintig minuten spelen pardoes binnen achter FC Lisse-doelman Brian van der Werff. FC Lisse liep vervolgens achter de feiten aan en verloor met 3-0.  De laatste overwinning van FC Lisse bij Barendrecht was op 7 november 2015. FC Lisse leek op weg naar een nederlaag, maar wist in blessuretijd via Guido Pauw en Thierry Monteny alsnog winnend met 3-2 toe te slaan.

FC Lisse hoopt komende zaterdag de negatieve reeks te door breken. De geel-blauwen zitten door het aantrekken van Jeffrey Perez Stoof ruimer in de verdedigers. Kubilay Köylü is terug van een schorsing. Van een aantal spelers met kleine blessures is momenteel niet te zeggen, wanneer zij weer kunnen spelen.

De spelersbus maakt de reis naar uitwedstrijden mede mogelijk gemaakt door Travelpartner Beelen Mobility. Iedereen met een geel-blauw hart hoopt komende zaterdag vanaf half drie op de ommekeer voor FC Lisse.