Voorbeschouwing Achilles’29-FC Lisse

Waar Achilles’29 de gedroomde bekerwedstrijd speelde tegen buurman NEC, zag FC Lisse het gedroomde bekerduel tegen Hoek de mist in gaan. Kortom FC Lisse heeft langer de tijd zich te focussen op de volgende klus in de competitie. Komende zaterdag zes uur op sportpark De Heikant in Groesbeek is het Achilles’29 – FC Lisse. De spelers maken de reis met een bus gesponsord door Travelpartner Beelen Mobility.

FC Lisse won twee van haar laatste drie duels. Achilles’29 verloor vijf keer op rij. FC Lisse net boven de streep, Achilles net daar onder. Achilles, de degradant uit de Jupiler League, werd door velen gezien als een kampioenskandidaat in de tweede divisie. Van een snelle terugkeer naar de eerste divisie is geen sprake voor de Groesbekers. Achilles was in 2013 de kampioen bij de zondag, Katwijk bij de zaterdag. Beide clubs kregen de mogelijkheid toe te treden tot de profs. Achilles hapte toe. Uiteindelijk moesten de Groesbekers toch weer een stap terug zetten.

Achilles’29 vierden de grote successen bij de amateurs onder leiding van de huidige trainer Erik Meijers. Op 23 september 2008 was het FC Lisse – Achilles’29 voor de KNVB-beker op Ter Specke. FC Lisse met de volgende basis: Arjan van Heusden, Rob Dekker, Michael van der Laan, Brian Tevreden, Jelle Korbee, Ronald Breinburg, Iwan Axwijk, Michael van der Heijden, Rik Vermeulen, Marvin Nieuwlaat en Elroy Lammers. Rik deed de FC met twee treffers wegsprinten uit de startblokken. Na de 2-1 door Ivo Rigter liet Laantje de partijen rusten met 3-1. Na de pauze sloeg Achilles toe via Rigter en Roy Grootaert. In blessuretijd was er de winnende voor Achilles via Gradus Hempenius.

Op zaterdag 11 juni 2011 was FC Lisse – Achilles de halve finale van de landelijke amateurbeker. Op Ter Specke, op kunstgras. Een groot deel van de FC Lisse-selectie was reeds op vakantie. FC Lisse had op de bank twee junioren: Sean den Hoed en Robin Aertsen. Achilles stond onder aanvoering van Willem Korsten, de oud-prof van NEC, Vitesse, Spurs en Leeds, en doelman Barry Diteweg. Peter van Putten deed Achilles juichen. Een week later pakte Achilles de landelijke amateurbeker op eigen veld door Korsten tegen Harkemase Boys. Achilles won zowel als landskampioen en als bekerkampioen van Nederland de Supercup.

In de huidige selectie van Achilles zitten diverse spelers met een NEC-achtergrond. De Vierdaagse-lopers weten wat het is om op dag drie via de zeven heuvels van Groesbeek en Berg en Dal te lopen naar Nijmegen.

Iedere wedstrijd staat in de tweede divisie op zich. Feit is wel dat de FC een goed gevoel heeft over gehouden aan haar bezoek afgelopen zaterdag aan TEC uit Tiel. Aanspeelpunt Martin van Eeuwijk was terug, net als de ervaren doelman Brian van der Werff.

FC Lisse wil de winst op TEC een goed vervolg geven, Achilles verlangt na vijf nederlagen naar punten. Kortom genoeg redenen komende zaterdag als FC Lisse-supporter af te reizen naar Groesbeek. Achilles’29 – FC Lisse begint om zes uur.