Voorafje VV Katwijk – FC Lisse

Een puntje halen tegen de VV Katwijk en dan maar hopen dat Sneek verliest tegen Kozakken Boys. En dan een week later op Ter Specke winnen van Sneek om zo op doelsaldo de 14de plaats te pakken in de Topklasse. Dat is de wens van FC Lisse. Eerst maar deel 1 van het gewenste scenario komende zaterdag op De Krom. VV Katwijk – FC Lisse trapt af om half drie.

fclisse katwijk Cerillio Cijntje mb1511280881

De laatste editie van de VV Katwijk – FC Lisse was een wedstrijd met twee gezichten. Voor de pauze slappe hap bij de FC. Het andere oranje kon zonder problemen met 2-0 de leiding nemen in 2014. Na de pauze een ontketend FC Lisse. Binnen een mum van tijd was het 2-2. Katwijk kwam weer op voorsprong. In de slotfase een heerlijke voorzet van Dennis Greuter op de ingevallen Guido Pauw. De 3-3 was een feit. FC Lisse letterlijk zo trots als een pauw. Het had zich bijna in veiligheid gespeeld. Het lot was bezegeld voor de VV Katwijk. Het onwaarschijnlijke vond plaats voor Katwijk. Van landskampioen tot degradant. Katwijk lijkt toch wel alles of niets. Vorig seizoen met overmacht kampioen in de hoofdklasse en nu weer kansrijk de titel te pakken in de Topklasse.

In het Katwijkse kamp is het woord kampioenschap nog niet in de mond genomen. En terecht. De afgelopen twee duels gingen verloren. De concurrentie is weer aangesloten. Het eerste doel voor Katwijk is het bereiken van de tweede divisie. Dit mag geen probleem zijn. Katwijk speelt zeker thuis altijd voor de winst. Winst is nodig voor Katwijk om de koppositie te behouden. En FC Lisse hoopt dit keer, wat bij Kozakken Boys niet lukte, een puntje mee te sprokkelen.

Op papier heeft Katwijk een betere ploeg dan de FC. Op Ter Specke was dit overigens niet te merken. Katwijk won gelukkig met 1-0. Gelukkige zeges behoren overigens toe aan kampioenen. Het vertoonde spel en de geboden inzet van Lis bij de Kozakken geeft de FC Lisse-supporter weer hoop. Wie staat er op om Lis naar de veilige haven te brengen. Het belooft zaterdag een heet middagje te worden nu de temperatuur om hoog schiet. Tijd voor lentekriebels. En tijd voor de bollenclub uit Lisse om tot bloei te komen. Dit mag ook een laatbloeier zijn. Zo lang de geel-blauwen maar Topklasser blijven. FC Lisse-supporters steun komende zaterdag onze spelers. Vanaf half drie is iedereen van harte welkom op Sportpark De Krom in Katwijk.