Voorbeschouwing FC Lisse – ASV De Dijk

Het voetbalseizoen 2018/2019 loopt voor FC Lisse op haar laatste benen. Dit keer geen spannende slotfases, zoals de afgelopen drie jaar, waar het ging om handhaving, promotie en weer handhaving. FC Lisse tegen ASV De Dijk is zaterdag 18 mei vanaf half drie dan ook een soort van uitzwaaiwedstrijd. Uitzwaaien voor de spelers die ons gaan verlaten en uitzwaaien van het seizoen. De hoop uitsprekend dat komend seizoen Ter Specktaculairder mag verlopen voor de FC dan de huidige editie.

Wat er ook gebeurt, het leven gaat gewoon verder. Tegen Quick Boys kregen voor de laatste keer twee spelers in een Bollenderby een basisplaats in het geel-blauwe shirt, die het nodige hebben betekent voor de FC. Koen Fokkema wist in zijn negende seizoen FC Lisse te scoren tegen de opponent uit Katwijk. Justin Valk was in zijn zevende seizoen FC Lisse nog een keer een rots in de branding van de verdediging.

Vorige week werden wij als FC Lisse-supporters gefronteerd met een pijnlijk bericht. Na het nodige wikken en wegen kwam naar buiten, dat Thierry Monteny gaat stoppen met voetballen. Een dergelijk besluit is niet zo maar genomen. Een drukke baan en een privé-leven met een kind combineren met voetballen op hoog amateurniveau, dat vergt veel planning en energie. Vervelend voor Thierry is dan dat het lichaam niet altijd mee werkt. Het leven gaat weliswaar door, we zullen echter Thierry gaan missen. Een doelgerichte speler, die met zijn aanvallende acties het FC Lisse-publiek regelmatig wist te vermaken. Bovendien een prettig mens om mee om te gaan.

Na afloop van FC Lisse – ASV De Dijk is er bij goed weer vanaf zes uur het afscheid nemen van spelers en begeleiders rondom het eerste elftal. Tevens is er bekendmaking van de speler en het talent van het jaar. Wie mogen zich tot opvolgers kronen van Kevin van der Zwet (beste speler) en Mo Adouch (talent).

Intussen staat er de wedstrijd op het programma tussen FC Lisse en ASV De Dijk. Een wedstrijd om des keizers baard. De historici zijn het er niet over eens waar deze uitdrukking vandaan komt. Ligt de oorsprong bij de witte baard van Karel de Grote (745-814) of de rode baart van Frederik Barbarossa (1122-1190). Waar ook het ontstaan ligt van des keizers baard, er staat zaterdag vanaf half drie weinig op het spel. Dat vormt juist een reden voor de 22 startende spelers om er een mooie wedstrijd van te maken. Een seizoen goed afsluiten geeft een prettig gevoel en neem je weer mee naar een nieuw seizoen.