Verlies voor JO19-1 tegen koploper Hercules

Volgens trainer Sander van Dijk van opleidingsteam JO19-1 was de wedstrijd tegen koploper USV Hercules een optimale test voor zijn jonge team om te kunnen beoordelen waar het in deze fase van de competitie toe in staat is. Want na een stroeve start in de 2e Divisie Landelijk -na drie opeenvolgende kampioenschappen- draaide het team steeds beter de afgelopen weken. De ommekeer lag bij de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles twee weken geleden. Een zwaarbevochten gelijkspel (na 2-0 en 3-2 achterstand) zorgde voor het nodige vertrouwen waarna thuis overtuigend met 4-0 werd gewonnen van het sterke DVS ’33 vorige week. Na de wedstrijdbespreking gingen de spelers dan ook met het nodige vertrouwen en passie de groene arena in!

Aanvankelijk zou de wedstrijd op het hoofdveld gespeeld worden maar vanwege hevige regenval in de ochtenduren ging dit helaas niet door. Een streep door de rekening van zowel staf als team. Desalniettemin werd de positieve focus snel op kunstgrasveld 7 gericht. “Want we laten ons niet afleiden door externe factoren waar we toch geen invloed op kunnen uitoefenen”, aldus de ervaren en gedreven Sander. Resteerde nog een krachtige zuid-wester waarmee beide teams moesten omgaan. Ofwel, de omstandigheden waren niet ideaal voor een verfijnd potje voetbal.

Na het eerste fluitsignaal was het gelijk volle bak tegen de krachtige wind in. Geelblauw het meeste aan de bal met de intentie de ruimtes klein te houden en de tegenstander onder druk te zetten. Toch was het Hercules dat al na 6 minuten iets wat fortuinlijk op 0-1 kwam. Een tikkie maar verder niets aan de hand! Dit veranderde echter toen Hercules in de 17e minuut met een vlijmscherpe counter dodelijk effectief de 0-2 tegen de touwen joeg. Keeper Emiel van Vliet ver(ge)slagen achterlatend! De vraag was hoe het team het tij alsnog zou weten te keren! Het antwoord kwam niet lang daarop. Het was Remi van Ekeris die na een prachtige aanval de belangrijke aansluitingstreffer maakte. Hercules leek even van slag maar pakte de draad weer snel op. Waarop beide teams met een stand van 1-2 de kleedkamers opzochten om even bij te komen van een enerverende en boeiende eerste helft.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Ondanks de strijdlust, toegepaste wissels en het meelevende publiek langs de lijn werd er niet meer gescoord. Het team wilde wel maar kon niet (meer). Enerzijds teleurstellend maar anderzijds in de wetenschap dat het niet was weggespeeld door een sterk collectief van koploper Hercules. Een compliment voor het geelblauwe opleidingsteam waaruit het nodige vertrouwen richting volgende wedstrijden geput kan worden!

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen de nummer 2 Cambuur Leeuwarden alweer op het programma. Dat betekent een nieuwe krachtproef voor onze talentvolle geelblauwe strijders!