Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijk betrokken

FC Lisse draagt actief bij aan de samenleving. De vereniging biedt zowel leden als niet-leden de kans om zich verder te ontwikkelen. Tevens levert FC Lisse een bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De vereniging werkt daarbij intensief samen met de gemeente en met maatschappelijke instellingen, zoals onze maatschappelijk partner Support Casper en Bureau Halt.

Het maatschappelijke karakter van FC Lisse wordt vormgegeven door de commissie Maatschappelijk Ondernemen.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met coordinator Dirk Bader via 06-46724015.

Goede doelen protocol

FC Lisse heeft een maatschappelijke partnerschap met Support Casper. Onze betrokkenheid bij goede doelen focust zich op deze Stichting. FC Lisse wordt regelmatig gevraagd om bij te dragen aan een actie ten behoeve van een ander goed doel. FC Lisse heeft richtlijnen opgesteld voor deelname aan acties. Ondersteuning van verzoeken om deel te nemen aan acties van goede doelen worden overwogen indien:

  • Er geen financiële bijdrage van FC Lisse wordt verlangd
  • Deelname aan de actie een duidelijke positieve maatschappelijke uitstraling heeft op de vereniging
  • Er een duidelijke link is tussen het betreffende goede doel en (de aard van) onze vereniging
  • Het een actie betreft waar een team of lid van onze vereniging zich persoonlijk voor inzet
  • Er een zeer beperkte inzet van tijd van onze vrijwilligers wordt verlangd
  • Er sprake is van samenwerking waarbij ook FC Lisse voordelen kan behalen (bijvoorbeeld door de donatie van een voetbalshirt voor de veiling, of extra barinkomsten)

Stichting Support Casper

Stichting Support Casper is een stichting die zich inzet voor baanbrekend onderzoek tegen alvleesklierkanker, wat één van de meest dodelijke kankersoorten is. De bestaande behandelmethoden zijn echter niet toereikend. Prof. Dr. Casper van Eijck van het Erasmus MC is een van de vernieuwers en doorzetters die zich inzetten voor specialistisch onderzoek naar nieuwe behandelmethoden, omdat het anders moet! De inzet? Het overlevingspercentage van deze vorm van kanker moet omhoog!

FC Lisse vindt het belangrijk om maatschappelijke doelen te ondersteunen, vanuit het bewustzijn om daarmee een bredere bijdrage te leveren aan de samenleving. Goede gezondheid is voor iedereen belangrijk. Sporten vormt een belangrijke basis daarvoor. FC Lisse draagt clubbreed het goede werk van Dr. van Eijck een warm hart toe, hetgeen wij middels een sociaal partnerschap bekrachtigen.

Steeds meer supporters van Dr. Casper van Eijck melden zich. Van Bekende Nederlanders als Astrid Joosten, Joop Braakhekke en René van der Gijp, tot heel veel onbekende maar zeer betrokken donateurs. Vaak mensen die in hun eigen omgeving te maken hebben gekregen met alvleesklierkanker. Wat ze met elkaar gemeen hebben is de steun aan Dr. Van Eijck in zijn onvermoeibare zoektocht naar betere behandelingen.

Het onderzoek kost veel tijd en geld omdat het wetenschappelijk verantwoord moet gebeuren én omdat het 100% veilig moet zijn. In totaal is er € 3 miljoen nodig. Het grootste gedeelte daarvan is bestemd voor de inzet van onderzoekers en analisten. Daarnaast moet er materiaal worden aangeschaft zoals kweekmedia en ziektemodellen.

Omdat de Stichting een ANBI-status heeft, zijn alle giften fiscaal aftrekbaar. De Stichting kan u kosteloos helpen met het opstellen van een schenkingsaktie, ook als u periodiek zou willen bijdragen. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheden van een erfstelling of legaat.

Meer informatie vindt u op www.supportcasper.nl.