Van de Bestuurstafel: welkom op de club

Regelmatig schrijft een bestuurslid van FC Lisse de column ‘van de bestuurstafel’. Deze keer is de beurt aan bestuurslid communicatie & vrijwilligers, Hubert Habers

‘Welkom’, volgens het woordenboek ‘de manier waarop je ontvangen wordt’. Een paar maanden geleden volgde ik samen met een collega bestuurslid een workshop ‘welkom op de club’ op een congres van het NOC*NSF. Aan de hand van een bordspel gingen de aanwezige verenigingsadviseurs het gesprek met elkaar aan over de gastvrijheid van hun eigen club. “Er hangt een welkomstbord op de club. +1 lid voor FC Lisse”. En soms ging er ook een ‘lid’ af, als het nodig was om zaken nog verder aan te scherpen qua gastvrijheid.

Waar FC Lisse vanaf dit seizoen zeker punten mee zal scoren zijn de drie welkomstavonden die de afgelopen weken voor nieuwe leden zijn georganiseerd. Tijdens deze avonden werden tientallen nieuwe ouders en leden welkom geheten bij FC Lisse. Zij kregen een presentatie over de club, gevolgd door een rondleiding over het complex.

Er was alle ruimte voor vragen. “Welke inzet wordt er van de ouders en leden verwacht als je kind in een team speelt? En waarom betalen selectiespelers een toeslag op hun contributie?” Ouders waarvan het kind vorig seizoen al lid was geworden konden met hun feedback terecht. “Het Sinterklaasfeest was vorig jaar uitmuntend georganiseerd. Maar letten jullie wel op de muziek die op jeugdevenementen wordt gedraaid?” Alle vragen werden beantwoord door de bestuursleden Erik van Es (voetbalzaken organisatorisch) en ondergetekende, die werden bijgestaan door Rene Roodzant en Han Baak van de Vrijwilligerscommissie en Olav van Bavel en Patty Boomstra vanuit de jeugdafdeling.

We bedanken alle aanwezigen voor hun komst en nemen alle feedback en vragen mee om ook alle nieuwe leden volgend seizoen weer snel wegwijs te kunnen maken op de club!