Van de bestuurstafel: voor het ‘echie’

We gaan weer voor het ‘echie’ spelen…….

Afgelopen zaterdag 19 augustus, is voor het vlaggenschip de laatste oefenwedstrijd en dan gaan we volgende week van start in de Tweede Divisie. Maar eerst woensdag nog de tweede voorronde van de KNVB beker uit om 20:00 uur tegen competitiegenoot Excelsior-Maassluis.

Aanvangstijden
Nieuw is voor ons de wisselende aanvangstijden. Dat zal even wennen zijn, dus hou de site in de gaten. Onze thuiswedstrijden zullen normaliter om 15:30 uur aanvangen. Een uur later dan normaal. Dat gaat ook inhouden dat de tweede en derde helft later gaan beginnen. Zoals al jaren bij FC Lisse gangbaar is, kennen wij kaartcontrole in de eerste helft. Dus zonder ledenpas, businesspas, seizoenskaart of gekocht kaartje kan de wedstrijd niet bezocht worden. De gastheren en stewards kunnen niet ruiken dat je lid bent, dus zorg ervoor dat je een entreebewijs bij je hebt en vraag je eventuele lidmaatschapspas dus tijdig aan bij de administratie van FC Lisse.

Materialen
De scholen zijn vandaag weer begonnen en de senioren- en jeugdteams zijn of gaan ook weer aan de slag. Dat betekent weer gebruik van materialen, ballen en kleding. Ik wil Cor Faas in het bijzonder bedanken want hij is met zijn mensen, wanneer wij genieten van de zon, bezig om alles weer in te nemen en te zorgen dat alles weer wordt aangevuld. We hebben veel trainingsmateriaal op de club inmiddels verzameld. Maar dat materiaal zal ook opgeruimd moeten worden. Dus graag vanaf de start zorgen dat andere gebruikers na jullie geen last hebben van het materiaal. Thuis laat je het ook niet staan, dus ook niet in onze ‘huiskamer’. Spreek elkaar – op een normale manier aan – wanneer iemand zijn materiaal vergeet.

Meer teams
We hebben weer een paar heugelijke momenten op de club. Zo hebben we dit seizoen een JO19-6. Dit is uniek en lang geleden dat we dit hadden. Ook het aantal senioren teams groeit en uiteraard het meisjesvoetbal. Met wellicht straks drie teams bij MO15. Ik wens de nieuwe coördinator Marco Elderbroek veel succes toe om deze groei verder te begeleiden. Het Bestuur heeft in een korte periode twee extra bijeenkomsten om de doelen voor dit seizoen te bepalen. Dat meisjes en vrouwenvoetbal hierin een rol gaan spelen, is wel mijn persoonlijke verwachting. De groei in aantal teams heeft ook zijn weerslag op onze beschikbare capaciteit (velden en kleedkamers). De grens is bereikt om op zaterdag alle wedstrijden op een beetje normale aanvangstijden te spelen. We zullen hier de aandacht voor moeten hebben en wellicht kijken naar andere speelmomenten. Uiteraard in overleg met elkaar.

Gezonde sportkantine
Na jarenlang een goede partner te hebben gehad aan Van Zelst als leverancier van kantineproducten is vanaf 1 juli jl. gekozen voor een nieuwe partner. De nieuwe partner is Sligro. U ziet de contract ondertekening op de foto hierboven. Sligro is ook partner van de KNVB en heeft een traject genaamd de gezonde kantine. Ik zie u al denken: “nee toch……. Ik ga toch niet de bitterballen van ‘tante’ Henny missen?” Nee dat zeker niet maar naast het huidige assortiment komen er ook een aantal gezondere varianten. Welke? De barcommissie is samen met de inkoop bezig om de varianten te bespreken zodat deze vanaf 1 september verkrijgbaar zijn in onze kantine. Voor een aantal groeperingen in de jeugd zal Sligro ook zorgen voor een zgn. teambox. Zowel het FC Lisse team als tegenstander ontvangt een box met een gezonde snack voor in de rust of na de wedstrijd. Op deze wijze hopen wij ook een start te maken om bewuster met onze voeding om te gaan.

Andere spelvormen
De spelvormen gaan daarnaast ook wijzigen bij vooral de jongere jeugd. Hierin gaan we werken met spelleiders, begeleiders ipv met scheidsrechters. En we gaan geen competitiestanden bijhouden. De focus ligt op spelplezier en niet op winnen of verliezen. De jongste jeugd is daar ook veel minder mee bezig dan menig ouder denkt. Ik ben vooral benieuwd naar het gedrag van ouders langs de lijn. Die kinderen hebben wel hun plezier maar kunnen de ouders dit ook loslaten? Ik benadruk nogmaals dat sporten plezier moet geven en dat winnen op latere leeftijd pas een rol(letje) gaat spelen. Hou het positief en ondanks dat voetbal voor vele de belangrijkste bijzaak van het leven is, gedraag je langs de lijn. Ook richting spelleiders en scheidsrechters. Dit geldt ook voor trainers en leiders. Hou je mond tegen de scheidsrechter en gedraag je waardig. Je bent een voorbeeld voor de kinderen.

Ik wens u veel voetbalplezier toe en we zien elkaar vast en zeker langs de lijn of in onze ‘huiskamer’.

Leon Annokkee
Voorzitter FC Lisse