Van de bestuurstafel – Coronavirus

Beste leden, vrijwilligers, sponsoren en supporters,

We zijn mensen van een seconde het is maar weer eens gebleken. Het coronavirus grijpt hard om zich heen en we zullen MET ELKAAR alles op alles moeten zetten om, zoals ze dat zo mooi noemen, de “curve te flatten”. Zorgen dat we controle krijgen over het virus, zodat onze ziekenhuizen de besmette patiënten de juiste zorg kunnen geven. Dit vraagt verregaande stappen, ook voor het verenigingsleven waar we met elkaar zo van houden.

De deur is tot 6 april sowieso op slot. Alleen de kinderopvang, SKOL, zal nog actief blijven zoals door de overheid is bepaald. De overige activiteiten, ook een kop koffie drinken overdag, kunnen even niet meer. Wanneer we ons houden aan de richtlijnen van de specialisten zal deze periode zo kort mogelijk zijn. Je hebt hier zelf ook grote invloed op.

En vooral voor dat laatste doe ik een beroep op een ieder. Want naast 17 miljoen bondscoaches, hebben we inmiddels ook 17 miljoen coronavirus specialisten (en een aantal hamsters). Maar laten we de koers overlaten aan de echte specialisten. Zij hebben echt het beste met ons allen voor.  Ik wil graag 2 YouTube filmpjes onder de aandacht brengen: één met een uitleg waarom deze verregaande maatregelen nodig zijn en een ander filmpje waarin wordt verteld wat jij zelf kan doen om zo snel als mogelijk weer gebruik te kunnen maken van onze faciliteiten.

https://youtu.be/6rqpRq7nkO8

https://youtu.be/yffRfRL7Cg4

Blijf verder normaal doen; ga niet hamsteren, denk aan elkaar, steun elkaar en koop je spullen lokaal en bij onze sponsoren in het bijzonder. Kan je het je veroorloven? Denk ook aan de horeca en laat bijvoorbeeld een eetmoment (ontbijt, lunch of diner) thuisbezorgen. Nederland zal zich nu moeten laten zien dat we ook deze slag met elkaar kunnen winnen. Met elkaar! Hier zijn verenigingen al goed in en uiteraard FC Lisse in het bijzonder (ik ben en blijf wat blauw/geel gekleurd). Ik hoop jullie zo snel mogelijk weer persoonlijk de hand te kunnen schudden op onze club. #samensterk.

Met blauw/gele groet,

Leon Annokkee | FC Lisse

Voorzitter