Trainer John Cuvelier terug bij opleiding FC Lisse

Trainer John Cuvelier is de nieuwe assistent-trainer van opleidingsteam O19 volgend seizoen. Van 2015/16 tot 2017/18 was John succesvol trainer van dit talentvolle jeugdteam van FC Lisse. Afgelopen twee seizoenen was hij trainer van de zaterdagselectie van Alphense Boys.

Begin dit jaar kwam het bericht naar buiten dat John zou stoppen als trainer van Alphense Boys Zaterdag. Hierbij liet hij optekenen dat het trainen en coachen van dit team hem te veel energie kostte en hij aan zijn gezondheid moest denken. “Na een nieuwe uitdaging te zijn aangegaan twee jaar geleden is het toch niet geworden wat ik ervan verwacht en gehoopt had”, aldus de gedreven en ervaren trainer in betreffend artikel.

Bij Alphense Boys stond John te boek als de succestrainer van de talentvolle jeugdopleiding. In negen seizoenen wist hij maar liefst zes titels met diverse jeugdteams aaneen te rijgen. Eerst coachte hij jeugdteam O17-1 vanaf de Hoofdklasse naar de 1e Divisie. Om vervolgens met O19-1 kampioen te worden van de 2e Divisie.

In seizoen 2015/16 maakte John de overstap naar FC Lisse. De jeugdopleiding was volop in ontwikkeling in die tijd. De ervaren trainer John werd ingehuurd met de opdracht de opleiding naar een hoger niveau te tillen. Daarbij werd hij aangesteld als trainer van het talenvolle team O19-1. In het eerste seizoen werd promotie vanuit de Hoofdklasse naar de 4e Divisie op een haar na gemist. Maar in zowel seizoen 2016/17 als 2017/18 behaalde hij ook met dit team het felbegeerde kampioenschap en coachte hij de geelblauwe talenten binnen twee jaar naar de 3e Divisie.

Als assistent-trainer van O19-1 wordt John herenigd met hoofdtrainer Sander van Dijk. Hiermee is de cirkel rond. Ooit startte Sander zijn trainersloopbaan namelijk als assistent van John. Nu zijn de rollen en daarbij behorende verantwoordelijkheden dus omgedraaid. “De rol van assistent zal even wennen zijn maar is een bewuste keus. Ik ben nu zover dat na 29 jaar hoofdtrainer te zijn, het wel genoeg is geweest. Bovendien staat mijn gezondheid voorop.”, aldus de openhartige trainer.

Daarnaast ziet John enorm uit naar een hernieuwde samenwerking met Sander. “Ik ben daar oprecht heel blij mee. Onder aanvoering van Sander gaan wij de O19-1 klaarstomen voor het nieuwe opleidingsteam O23. Met de O19-1 gaan wij minimaal 2e Divisie spelen en mogelijk zelfs 1e Divisie. Dit hoge niveau is ons beiden niet vreemd. Dat wordt de kracht in onze samenwerking!”, laat de immer enthousiaste en overtuigende trainer weten.

Door de nieuwe piramide van de KNVB was het even wachten voordat er daadwerkelijk afspraken gemaakt konden worden over het aanstellen van de jeugdtrainers. Als onderdeel van de regionale jeugdopleiding bestaat de bovenbouw volgend seizoen zodoende uit O23 (trainers Ronny Grimbergen en Laurens van der Voort), O19 (trainer Sander van Dijk en John Cuvelier), O18 (trainer Mark de Kooker) en O17 (trainer Cesar Roubos).

De TCO van FC Lisse is blij en trots dat zij voor het seizoen 2020-2021 de hoofdtrainers voor de bovenbouw tijdig rond heeft.

De assistent-trainers van O18, O17 en de trainers van de middenbouw worden binnenkort gepresenteerd.

Wij kijken uit naar een mooi voetbalseizoen!