Topclubs als PSV naar FC Lisse voor toernooi

Lisse is onlosmakelijk verbonden met voetbal, al decennia lang. Jeugd- en seniorenvoetbal bezorgen FC Lisse bekendheid in de regio en ook zeker daarbuiten. Wat te bedenken van het Landskampioenschap in 2008….De strafschoppenserie tegen Hoek, de wedstrijd tegen Feyenoord, heel Nederland sprak erover.  De hoeveelheid spelers uit Lisse die in het zaterdag 1 team spelen en spelers uit de regio die het complementeren. Vanuit onze verenigingsvisie willen we spelen op het hoogste amateurniveau. Tegelijkertijd willen we ook een club zijn met een regionaal- en dorpskarakter. Tijdens het BVO toernooi op 26 augustus komen beide ambities samen.

Enige jaren geleden werd het ingezet, FC Lisse moest en zou bekender worden in de regio. Er werd vanuit verenigingsambitie een plan gepresenteerd met als speerpunten:

  • op een hoger niveau spelen
  • herkenbaar spelen
  • spelen met spelers uit de regio

Dit alles moest gedragen worden door de Technische Jeugd Commissie en uitgevoerd worden door alle betrokken trainers. Nu een aantal jaren later, stellen we vast dat we op de juiste weg zijn, de prestatieteams spelen bijna allemaal op divisie niveau en kinderen uit de omgeving weten de weg te vinden naar FC Lisse.  Afgelopen seizoen is de JO19.1 kampioen geworden, na een prachtig seizoen met mooie overwinningen. Deze spelers stromen nu door naar de Zaterdag 2 en gaan proberen het stapje te maken naar het hoogste team, FC Lisse 1. De JO17.1 heeft aan een periode titel geroken en net misgelopen, zo wordt er aan alle kanten aan de weg getimmerd.

Bij een vereniging met deze body, hoort natuurlijk ook een toernooi van formaat. In het verleden hebben we alle topclubs mogen ontvangen op Ter Specke. PSV, Ajax en Feyenoord wisten allemaal de weg naar FC Lisse te vinden. Tijdens 1 van die toernooien is Christian Eriksen ontdekt, nu een van de sterspelers van Tottenham Hotspurs.

We gaan het seizoen 2018/2019 openen met een toernooi waar onze jeugdspelertjes zich kunnen meten met spelers van de Betaalde Voetbal Organisaties (BVO’s). Spelers van de lichtingen JO12 (onder 12 jaar) en JO11 ( onder 11 jaar) zullen dan de strijd aangaan met hun BVO spelers.

Clubs als PSV, Twente, Groningen, FC Antwerp, Almere City en Bournemouth zullen Ter Specke aandoen. De voetballers zullen een aantal wedstrijden afwerken in een 8 tegen 8 spelopzet. De wedstrijden zullen onder begeleiding van topscheidsrechters uit de regio staan. In het verleden hebben talentvolle scheidsrechters hun kunsten vertoond op de toernooien van FC Lisse, zoals Lindhout en Gozubuyuk.

Natuurlijk worden de spelers de hele dag goed verzorgd door onze vrijwilligers. Elke club heeft een aanspreekpunt en elk team krijgt een gezond lunchpakket aangeboden. Uiteraard zullen de bekers voor de winnaars niet ontbreken.

Dit toernooi zal plaatsvinden op zondag 26 augustus 2018. Op deze dag zal ons complex vele bezoekers ontvangen die talenten aan het werk gaan zien. Verder zal voor de kleine talenten in spe veld 10 omgetoverd worden in een voetbalspeeltuin, dit allemaal in samenwerking met Brosports.

Een toernooi van deze omvang draait niet alleen op een toernooicommissie maar op heel veel vrijwilligers.  De bar moet open, scheidsrechter die hun kunsten aanbieden en gastgezinnen die hun spelers opnemen om te slapen. We zullen als FC Lisse moeten laten zien dat we iets moois neer kunnen zetten, met vele vrijwilligers.