Tom Duindam raakt op stoom bij FC Lisse

David Verweij is het als het om Tom Duindam gaat bij FC Lisse de ervaringsdeskundige. De spits van de geel-blauwen kreeg bij zijn vorige club SJC via David de bijnaam ‘Ketchup’mee. Net als bij FC Lisse had Tom bij SJC tijd nodig om tot scoren te komen. Als de dop eenmaal van de fles is is er met Tom geen houden meer aan. Tom kwam in de eerste tien duels voor de FC niet tot scoren. Nu hij eenmaal op stoom gekomen is draait hij de laatste tien duels bijna een op een. Al een reden genoeg om zijn contract bij FC Lisse met een jaar te verlengen.

Hoe snel een voetbalgevoel kan veranderen bleek op zaterdag 9 november 2019 even voor kwart in de avond in Goes. FC Lisse stond vier minuten voor tijd onder het Zeeuwse kunstlicht nog met 1-0 achter. De pessimist, maar op dat moment ook de realist, had voor de FC de blik reeds naar onderen gericht. De gouden hand van wisselen van trainer Robbert de Ruiter met treffers van de invallers Luca Tarani en Tom Duindam deed de voetbalwereld van alles wat FC Lisse lief is plotseling veranderen. De eerste treffer in het FC Lisse-shirt van Tom. Hij kon na afloop alleen het woord ‘eindelijk’uit brengen. De winst in Goes was het begin van de opmars van FC Lisse, dat nog steeds gaande is en alleen werd onderbroken met een nederlaag bij Sneek.

Tom wist intussen negen treffers te maken voor de FC. Dit waren zeker niet alleen intikkertjes. Zijn twee treffers tegen DVS’33 waren van een hoog voetbalgehalte. Een na een lange rush en de ander na een technisch knappe actie.

Net als het hele team raakt Tom steeds beter ingespeeld. Hij laat zich meer gelden als aanspeelpunt en doorgeefluik. En als Tom even wat minder in het spel is betrokken werkt hij keihard in dienst van het team.

Met Tom heeft FC Lisse de zoveelste speler in huis, die Lis een regionaal gezicht geeft. Op die manier heeft FC Lisse voor de supporters een herkenbaar gezicht.

Tom liet zijn hart spreken door zijn contract bij FC Lisse te verlengen voor komend seizoen. En hoewel hij het zelf helemaal niet lust, mag de dop van de ketchupfles blijven.