Tom Enthoven verlaat FC Lisse

De samenwerking tussen Tom Enthoven en FC Lisse zal na dit seizoen eindigen. De 21-jarige linksbenige vleugelverdediger heeft bij de TC aangegeven, dat het voetballen bij FC Lisse en zijn studie in Amsterdam, met name door de reistijd, niet meer te combineren is. Tom zal waarschijnlijk gaan wonen in Amsterdam.

Tom kwam op 12-jarige leeftijd van DIOS uit Nieuw-Vennep over naar FC Lisse. Hij is begonnen als tweedejaars D-junior bij FC Lisse. Na een seizoen in de C-junioren is hij naar Alphense Boys gegaan. Als B-junior kwam Tom weer terug. In zijn laatste seizoen als junior werd hij kampioen en promoveerde zo naar de vierde divisie. De JO-19-1 van FC Lisse stond op dat moment onder leiding van John Cuvelier. Tom werkte eerder samen met John bij Alphense Boys.

De ontwikkeling van de voetballer Tom Enthoven ging daar na snel. In de voorbereiding op het seizoen 2017/2018 mocht Tom op Ter Specke invallen in het oefenduel tegen Feyenoord. Op dinsdag 24 april 2018 maakte Tom zijn debuut op het hoogste amateurniveau, in de tweede divisie. In de wedstrijd op Ter Specke tegen De Treffers die door FC Lisse met 2-1 werd gewonnen. Tom viel in na het geblesseerd uitvallen van Randy Ababio. Tom kreeg de kans zich als linksback waar te maken in het vlaggenschip van FC Lisse. Dit deed hij uitstekend. Omdat Tom vanaf de bank begon had hij zijn familie niet ingelicht. Vier dagen later thuis tegen Rijnsburgse Boys deed hij dit wel. Ook deze wedstrijd werd door FC Lisse gewonnen. Tom pakte samen zo met zijn medespelers van FC Lisse zes punten in vier dagen.

Zaterdag 9 maart 2019 startte Tom nog in de basis op Ter Specke tegen ONS Sneek. Helaas ging deze wedstrijd voor FC Lisse met 1-0 verloren.

Tom: “FC Lisse blijft voor mij een fantastische club, waar ik veel mooie momenten heb meegemaakt. Ik heb hier altijd met ontzettend veel plezier gevoetbald en wil dan ook iedereen bedanken die daaraan heeft bijgedragen.”

Wij van FC Lisse wensen Tom alle succes bij het verdere verloop van zijn maatschappelijke loopbaan en bij het afronden van zijn studie.