Tom Enthoven blij met promotie naar A-selectie

Tom Enthoven is pas twintig jaar. Een talent uit de eigen FC Lisse-opleiding. Deze week kreeg Tom het bericht van zijn promotie naar de A-selectie. “Daar ben ik heel bij mee. Vorig seizoen heb ik een aantal keren er aan mogen proeven. Deze promotie is voor mij de beloning.”

Tom kwam op 12-jarige leeftijd van DIOS uit Nieuw-Vennep over naar FC Lisse. “Ik ben begonnen bij FC Lisse als tweedejaars D-junior. Na een seizoen in de C-junioren ben ik naar Alphense Boys gegaan. Ik ben daar ook mijn latere trainer in de jeugd van FC Lisse tegen gekomen: John Cuvelier.” Voordat Tom op voetbal ging voetbalde hij op een veldje voor zijn huis in Nieuw-Vennep. “Dat was onder meer met Luca en Danilo Tarani. Ik was geen jongen van achter de computer. Ik ging naar buiten om lekker te voetballen. Het veldje zat vol met gaten. Mijn vader, die piloot is, had een paar houten palen kunnen regelen, die wij gebruikten als doelen. Ik was toen al fanatiek. Ik heb een enorme drive en wil altijd winnen.”

Als B-junior sloot Tom weer aan bij FC Lisse en kwam meteen te spelen in de A1. “Was een mooi half jaar. Eerst een penaltyserie tegen RCL die bizar was te noemen met drie gestopte strafschoppen door Jochem Lensen. De promotiewedstrijd was bij mijn cluppie DIOS tegen Bloemendaal. Door een paar ongelukkige momenten in die wedstrijd ging het mis. Een jaar daarop wisten wij wel te promoveren.”

Tussen de voetbalbedrijven door timmert Tom aan de weg als het gaat om zijn toekomst in het bedrijfsleven. Momenteel doet hij in Amsterdam twee universitaire studies. “Ik zit echt niet altijd met mijn neus in de boeken. Het studeren gaat mij goed af. Met bedrijfskunde zit ik nu in mijn laatste jaar en rechten hoop ik een jaar later af te ronden. Ik doe twee studies om meer kans te maken later op een goede baan. Op school was ik altijd goed met cijfertjes. Daarnaast vind ik het belangrijk, dat ik het nodige af weet van de juridische kant. Sinds een paar weken woon ik in Amsterdam. Dit is goed te combineren met voetballen bij FC Lisse. Voetbal is voor mij een manier om stoom af te blazen.”

Tom kwam vorig seizoen in het eerste elftal te spelen op het moment dat de prijzen werden verdeeld. Tom mocht invallen op dinsdag 24 april tegen De Treffers. Randy Ababio was geblesseerd uitgevallen. Aangezien Kevin van der Zwet niet fit was startte Tom vier dagen later in de basis tegen Rijnsburgse Boys. Deze twee duels leverden zes punten op. “Ik had geen tijd om te acclimatiseren. Ik moest er meteen staan. Dit ging mij prima af. Ik voelde wel tegen Rijnsburgse Boys in minuut 80 mijn benen.” Het seizoen was voor Tom begonnen met een invalbeurt in de oefenwedstrijd tegen Feyenoord. “Een geweldige ervaring om in actie te komen tegen spelers, die je regelmatig op de televisie ziet. Een van de mooiste momenten tot nu toe in mijn voetballoopbaan.”

Tom heeft als doelstelling een vaste waarde voor het eerste team van FC Lisse te worden en zo te kunnen spelen op het hoofdveld Ter Specke. “Ik ga gewoon mijn best doen en dan zie ik wel waar het schip gaat stranden. Wat ik nog moet verbeteren in mijn spel is de positionering in het veld en de communicatie. Ik ben niet zo’n prater. Belangrijk is elkaar goed te coachen. Ik heb vorig seizoen veel steun gehad aan Roel de Goede, een ervaren kracht binnen het team.”