Martin van Eeuwijk

Martin van Eeuwijk terug naar FC Lisse

Aanvaller Martin van Eeuwijk keert in het nieuwe seizoen terug naar FC Lisse. De aanvaller van Rijnsburgse Boys speelde al eerder op Ter Specke, in de jeugd en 2 jaar in het vlaggenschip. Van Eeuwijk vertrok in de zomer van 2011 naar Katwijk. Dit seizoen speelt de balvirtuoos, die op 1 januari 28 jaar werd, bij Rijnsburgse Boys.

Van Eeuwijk, voormalig jeugdinternational bij het zaalvoetbal, kwam dit seizoen onder trainer Niek Oosterlee voornamelijk als invaller in actie voor Rijnsburgse Boys. Hij staat bekend als een zeer technische voetballer. Zijn voormalig FC Lisse trainer Misha Salden omschreef hem eerder als volgt: ,,Martin kan aan de bal, zeker op de helft van de tegenstander en rond het zestienmetergebied, beslissend zijn in zijn individuele acties. Dat is een uitzonderlijk talent. Zo’n speler in je ploeg, die ballen vasthoudt, waarop je kan doorvoetballen en die door zijn individuele acties anderen beter laat spelen, dat is echt top.”

In je eerste seizoen bij Lisse promoveerde Van Eeuwijk met de ploeg naar de Topklasse en werd zelf uitgeroepen tot de speler van het jaar bij Lisse. Bovendien eindigde hij bovenaan het spelersklassement van het Leidsch Dagblad.

Bestuurslid Technische Zaken Rick Gerritsen reageert dan ook verheugt op het binnenhalen van Van Eeuwijk: “Wij zijn zeer content met de terugkeer van Martin, een echte Lisser. Met zijn techniek en scorend vermogen is hij een waardevolle aanwinst voor het team.” Ook Van Eeuwijk is blij met de terugkeer: “Ik wil graag mijn voetbalkwaliteiten laten zien, zoals in het verleden bij FC Lisse”.

Wij wensen Martin veel succes!