Ter Leede – FC Lisse 1-1

Naar Bollenderbies kijkt de clubsupporter vaak reikhalzend uit. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming blijkt het allemaal tegen te vallen. Ter Leede tegen FC Lisse kwam geen moment op gang. Met de 1-1 eindstand viel te leven. De Sassenheimers mogen voor wat het waard is na de confrontaties met VVSB en FC Lisse zich kampioen noemen van de Bollenstreek in de derde divisie. FC Lisse liep door puntverlies van de meeste concurrenten geen averij op in haar streven de nacompetitie te bereiken.

Puur naar de basisopstelling kijkend was er bij FC Lisse niets nieuws onder de zon. Onder de lat bij Ter Leede stond Clé Vos de Mooij. Verdediger Jonathan Robertson begon op de bank. FC Lisse zit in het ritme van Barendrecht, de tegenstander van de geel-blauwen in Lisse op schrikkeldag. Dit betekent matig beginnen aan de competitie in verband met gewenning als ‘nieuwe’selectie in de derde divisie, winnen van de toppers en verliezen van laagvlieger ONS Sneek.

FC Lisse heeft het volgens traditie moeilijk in Sassem, waar de wind vrijwel altijd een factor van belang speelt. FC Lisse op papier de beter voetballende ploeg tegenover de ‘vechtmachine’Ter Leede. Spelen op kunstgras en te maken krijgen met een aanzwellende wind hoefde niet per sé een nadeel te zijn voor Lis. Vorig seizoen werd er immers onder dergelijke omstandigheden gewonnen bij de latere kampioen Noordwijk.

FC Lisse kon al snel gaan wisselen. Ayoub Aït Afkir kreeg een knietje, waardoor hij na elf minuten zijn plaats af stond aan Jaap Zwetsloot. Sassenheimer Jaap kon zo meer minuten maken dan gedacht voor Lis tegenover zijn jongere broer Toon. Het aantal mogelijkheden voor de pauze waren schaars. Kubilay Koylu wachtte geduldig, maar kreeg de bal niet bij Tom Duindam. Ter Leede speelde een aanval goed uit. De perfectie ontbrak bij Joey van den Berg.

FC Lisse ging uiteindelijk met een 1-0 voorsprong rusten. Tom Duindam leverde de bal af bij Jaap. Die zag Kubilay in scorende positie. Kubilay rondde het keurig af en zocht vervolgens de  bank op van FC Lisse.

De wind kreeg intussen nog meer vat op de wedstrijd. De wind die vrij spel kreeg. Ter Leede voelde dat er wat te halen was tegen Lis. De 1-1 hing in de lucht en deze kwam er ook. Het werd het hoogtepunt van de middag. Oud-FC Lisse-speler Jeffrey Bok scoorde op schitterende wijze met gevoel de gelijkmaker.

Tom Noordhoff kon vervolgens met een pijnlijke vinger, de kant op zoeken. Mogelijkheden om te scoren waren er na de pauze bijna niet. Ook niet uit spelhervattingen. De 1-1 was dan ook de terechte eindstand. Werd de 1-1 niet echt gevierd, de derde helft na afloop in de kantine was weer gezellig. Zoals een Bollenderby bedoeld is. Strijd negentig minuten binnen de lijnen, maar ontspannen na afloop onder elkaar.

FC Lisse oefent komende donderdag in Amsterdam vanaf acht uur tegen AFC. FC Lisse hervat de competitie op 29 februari in Lisse tegen Barendrecht. De afspraak is dan om half drie.