Telstar – FC Lisse 5-0

FC Lisse heeft het eerste deel van de voorbereiding afgesloten in Velsen-Zuid met een 5-0 nederlaag tegen Telstar. Twee seizoenen terug kwamen de beide ploegen elkaar ook tegen op dezelfde plek eind juni. De Witte Leeuwen wonnen destijds met 3-0. FC Lisse wist dat seizoen uiteindelijk te promoveren naar de tweede divisie.

De voorbereiding in twee stukken hakken heeft meerdere redenen. Het is een manier om spelers te testen op hun fitheid en voetbalkwaliteiten. Het is ook een ideale gelegenheid voor nieuwe spelers om te wennen aan hun FC Lisse-collega’s van de afgelopen jaren. Van de nieuwkomers heeft door een blessure Bryan Iliohan nog niets kunnen laten zien. Spelers die een slopend seizoen achter de rug hebben, zoals Niels Buys, Boyd Stevens, Thierry Monteny, Lars Rauws, Kevin van der Zwet  en Rik Vermeulen krijgen extra rust voorgeschreven. Doelman Wesley Storm loopt stage in de VS. FC Lisse speelde de eerste twee oefenwedstrijden dan ook met een mix van spelers uit een en twee van vorig seizoen en nieuwkomers. Tegen Telstar was Mo Adouch weer van de partij. Hij is superfit na zijn stage bij Jong AZ. Aan de FC Lisse-selectie is intussen ook toegevoegd Ayton Dol. Deze middenvelder is net als Bryan afkomstig van AFC 19-1.

FC Lisse stond tegen Telstar onder leiding van Richard van Heulen. Richard is komend seizoen trainer van de B-selectie van FC Lisse. Voor Richard is een wedstrijd tegen Telstar altijd bijzonder. Richard speelde tien jaar betaald voetbal voor Telstar. Bij Telstar is de Lisserse doelman Wesley Zonneveld weer fit na een knieblessure. FC Lisse zag een aantal belangrijke spelers deze zomer de club verlaten. Dit is ook van toepassing bij Telstar. Telstar was vorig seizoen met haar aanvallende spel een lust voor het oog in de eerste divisie. Het was zelfs subtopper en wist zich te plaatsen voor de nacompetitie. De eredivisie werd niet bereikt. Diverse bepalende Telstar-spelers van 2017/2018 zijn nu elders actief.

Telstar – FC Lisse begon een kwartier later. Door de files druppelden de spelers een voor een binnen. Het publiek had gratis toegang. Bij de selectie van FC Lisse Leroy Oehlers. Leroy kan uit de voeten als linksback en in het centrum van de verdediging. De 25-jarige Leroy werd onlangs met SV Dakota kampioen van Aruba. Tijd om feest te vieren had hij niet, aangezien FC Lisse op zijn weg kwam.

Wesley startte in de basis bij Telstar. Toine van Huizen opende na een kwartier de score. FC Lisse gaf voor de rust verder niets weg. Intussen werd er veelvuldig gewisseld. Na de pauze liep de thuisclub weg naar 5-0 via Anass Najah (twee keer), Floris van der Linden en Darren Rosheuvel (strafschop).

FC Lisse begint eind juli aan het tweede deel van de voorbereiding. Op 4 augustus oefent FC Lisse op Ter Specke vanaf half drie tegen Jong ADO. De eerste wedstrijd om het echie is op woensdag 22 augustus om acht uur in de tweede voorronde van de KNVB-beker in Noordwijk SJC tegen FC Lisse. FC Lisse start de competitie op zaterdag 25 augustus thuis tegen ODIN’59. Dit treffen begint om half drie.