Team van de week JO17-2 doet prima zaken

De ontwikkeling van opleidingsteam JO17-2 verloopt tot dusver positief. Afgelopen zaterdag werd er met 2-0 gewonnen van directe concurrent voor de koppositie in de Hoofdklasse-C, Oliveo JO17-1. Het betekende de derde opeenvolgende winstpartij van het geelblauwe talententeam.

In aanloop naar deze belangrijke wedstrijd werd het team gevolgd door de camera van FC Lisse TV in het kader van het format Team van de week. Nadat de spelers zich hadden voorgesteld spraken zowel trainer Roel van der Klugt als 2e aanvoerder Gijs de Bruin -aanvoerder Jens Zuidervliet was verhinderd- het vertrouwen uit dat de punten in Lisse zouden blijven. “Aanvankelijk was scoren best lastig voor dit relatief jonge team (veel 1e jaars) maar de laatste weken wordt er steeds makkelijker en vaker gescoord. Ook vanavond tijdens de training heb ik weer enkele mooie goals gezien. De punten blijven dus in Lisse.”, aldus een enthousiaste trainer Roel voor de camera afgelopen dinsdagavond. Tijdens de laatste training op donderdagavond was duidelijk zichtbaar dat de jonge en talentvolle spelers er voluit voor zouden gaan. Het team was er gereed voor. Zoveel was wel duidelijk!

Tijdens de wedstrijdbespreking bleek dat Roy Waasdorp zich ziek had afgemeld. Een aderlating. Maar zoals altijd gaat het op de wedstrijddag om de spelers die er staan. Op het laatste moment werd Oscar Barszczak als vervanger aan het team toegevoegd. Trainer Roel legde zijn spelers vervolgens rustig uit hoe hij het team wilde laten spelen tegen directe concurrent Oliveo. Mooi om te zien hoe spelers actief werden betrokken bij het doornemen van het strijdplan. Verantwoordelijkheden nemen en delen! Elkaar positief blijven coachen! Belangrijke onderdelen binnen de opleiding van FC Lisse. Vervolgens ging het richting kleedkamer gevolgd door een strakke warming up onder aanvoering van assistent trainer Paul Pijpers en aanvoerder Jens Zuidervliet. De gretigheid spatte er vanaf!

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Nico Mens en een wat rommelige beginfase was het in de 6e minuut gelijk raak. Het was de rappe Swen van Ommeren die met een splijtende dieptepass werd weggestuurd op randje buitenspel en met een prachtige lob de keeper van Oliveo het nakijken gaf. Een geweldige opsteker voor het team. In de 9e minuut was het weer raak. En weer was het Swen die met een strak schot in de lange hoek dodelijk effectief de 2-0 liet aantekenen. Echt een knappe goal hoor! Vervolgens ontspon zich een fysieke strijd door twee strijdende teams. Oliveo legde zich niet neer bij deze achterstand en deed er alles aan -ook verbaal richting arbitrage- om het tij te kunnen keren. Toch was het FC Lisse JO17-2 dat bijna op 3-0 kwam. In de 35e minuut was het weer die dekselse Swen die 1:1 met de keeper van Oliveo kwam te staan. De lob was weer geniaal maar met de hete adem van de tegenstander in zijn nek schoot hij deze keer millimeters naast. Waardoor beide teams de kleedkamer opzochten bij een stand van 2-0.

In de 2e helft zagen we twee strijdende teams. Oliveo dat de aansluitingstreffer trachtte te forceren met daarnaast FC Lisse dat de voorsprong consolideerde en tevens loerde op de counter. Beide teams kregen nog prima kansen maar uiteindelijk bleef de 2-0 op het scorebord staan. Een fantastisch resultaat voor opleidingsteam JO17-2 onder aanvoering van trainer Roel van der Klugt. Loon naar hard werken! Door deze overwinning staat het nu samen met Spartaan ’20 JO17-3 uit Rotterdam bovenaan in de Hoofdklasse-C. Gevolgd op 3 punten door Oliveo JO17-1. Er valt nog veel te winnen voor dit gretige jonge talententeam!