SV Hillegom – FC Lisse 2-3

Gelijktijdig met de oefeninterland op Ter Specke onder de 18 jaar tussen Nederland en Rusland was er op sportpark De Zanderij in Hillegom sprake van de burenruzie tussen SV Hillegom en FC Lisse. De geel-blauwen lieten het net voor de rust drie keer bollen. Na de pauze deden de gastheren nog wat terug. De FC nam via een 3-2 overwinning de punten in de tas weer mee naar Lisse.

De eerste helft gaf een goed spelend FC Lisse te zien. In de 20ste minuut kwamen de bezoekers na een prachtige aanval op voorsprong. De aanval werd vanaf de rechterkant opgezet door Mo Messaoud. Deze gaf de bal op mooie wijze door aan Thierry Monteny. Die tikte meteen door op Rik Vermeulen. De 0-1 was een feit.

In de 33ste minuut verdubbelde Lis haar voorsprong. Cerilio Cijntje schoot de bal keurig in na een afgeslagen aanval. De 0-3 kwam zelfs op het scorebord voor de rust. Wederom door Rik in de 44ste minuut. Rik trof doel na een scrimmage.

De tweede helft was van Lisserse kant uit bekeken minder. In de 73ste minuut zette de thuisclub een aanval op over links. Uiteindelijk werd Mark de Vries gepasseerd. In de 79ste minuut werd de eindstand vast gelegd. Deze treffer van de Hillegommers was randje buitenspel.

De FC Lisse-selectie heeft een vrij weekeinde. Komende dinsdag kan het tweede vanaf acht uur zich op eigen terrein redelijk veilig spelen door te winnen van Brielle 2. Onze hoofdmacht reist zaterdag 2 april af naar Sportpark De Krom in Katwijk. Koploper in de Topklasse de VV Katwijk is tegenstander vanaf half drie.