Sterrenteam FC Lisse naar VIDB-toernooi

Bij FC Lisse doen ze niet geheimzinnig. Bij FC Lisse spelen ze open kaart. FC Lisse doet niet alleen voor de gezelligheid mee aan het VIDB-toernooi in de sporthallen bij Noordwijk op vrijdag 30 december. Het team van FC Lisse van coach Edward van der Putten en teammanager Cees Verburg gaat voor toernooiwinst. Teampower voor de FC. FC Lisse stelt een sterrenteam op met op een speler na louter spelers uit de A-selectie.

Putje en zaalwatcher Cees konden vorig jaar nog niet beschikken over Martin van Eeuwijk. Martin zat tandenknarsend langs de kant, aangezien zijn toenmalige club Rijnsburgse Boys geen team had ingeschreven voor het VIDB-toernooi.

Martin is in de zaal misschien nog wel beter dan op het veld. De oud-speler van Bax uit Voorhout haalde in 2008 Jong Oranje in de zaal. Hij werd daarmee na Wim Bouckaert de tweede international uit Lisse in de zaal. Toch gaf Martin in 2008 de voorkeur aan het veld. Sporadisch is Martin op het hoogste niveau van Nederland in de zaal te vinden. Het veld gaat nog steeds voor bij de 28-jarige Lisser. Martin stond vorig seizoen op de spelerslijst van ’t Knooppunt. De Amsterdamse formatie verloor na strafschoppen de strijd om de Nederlandse zaaltitel tegen stadsgenoot Lebo. Dit seizoen vinden wij de naam van Martin terug op de ledenlijst van de koploper uit de eredivisie: Hovocubo uit Hoorn.

Speerpunt in  aanvallend opzicht in de zaal is naast Martin baltovenaar Rik Vermeulen. Rik speelt niet zo vaak in de zaal, maar is door zijn fluwelen techniek en balvaardigheid bedreven in het spel binnen een kleine ruimte.

Aanvoerder van het FC Lisse-sterrenteam is Kevin Winter. Kevin is in de zaal net als op het veld een lust voor het oog. Een speler met overzicht en rust aan de bal. Kevin werd vorig seizoen met Grimbergen kampioen in de zaal op het hoogste recreatieniveau bij FC Lisse. Kevin is een winnaar. De VIDB-cup heeft hij nog niet in zijn prijzenkast staan. Om sportieve redenen wil Kevin en zijn maten zich revancheren voor het verlies in de finale van vorig jaar tegen Noordwijk.

Lars Rauws is ook in de zaal iemand die zijn mannetje staat. Net als Rik speelt hij weinig op deze ondergrond. Lars kan echter wat fysiek in de strijd gooien. Lars is bovendien ook een speler die van achteruit het spelletje kan lezen.

Richard van Heulen en Kas de Vries hebben de juiste sportmentaliteit. Ook zij willen alleen maar winnen. Luciano Dompig is een speler, die een bal kan vast houden. Luciano is uiterst technisch.

Op doel staat de keeper van FC Lisse A1: Jochem Lensen. Jochem is een meevoetballende keeper.

Het seniorentoernooi van VIDB begint vrijdag 30 december om vier uur. Een dag eerder zijn er jeugdtoernooien met diverse deelnemende FC Lisse-teams.