SteDoCo – FC Lisse 2-5

De eerste indruk is belangrijk, maar ook de laatste indruk is belangrijk. FC Lisse ging door een 5-2 zege bij SteDoCo met een goed gevoel de zomerstop in. Het vertoonde spel in de tweede helft geeft de FC Lisse-burger moed met het oog op het nieuwe seizoen. FC Lisse eindigde op plek tien in de derde divisie. Volgend seizoen is de blik gericht op een hogere positie.

Voorlopig voor de laatste keer zagen de FC Lisse-supporters basisspelers Justin Valk, Leroy Oehlers, Thierry Monteny, Bert Koomen en later de invallers Bas Buimer en Koen Fokkema aan het werk in een geel-blauw shirt. FC Lisse ging er nog een keer voor.

SteDoCo-doelman Mark Smith vormde lange tijd een sta in de weg voor FC Lisse. Lis kreeg kans op kans. Thierry kreeg de bal net achter zich gespeeld om te kunnen scoren, een schot laag in de hoek van Leroy keerde Smith knap en ook een kopbal van Niels Buijs verdween maar net niet onder de lat.

Rik Vermeulen moest zich al snel laten vervangen door Bas in verband met een rugblessure.

Een bijzonder moment in minuut 35. Thierry kreeg de bal in twee instanties langs Smith. Wie zoek je dan op na het maken van een doelpunt in je laatste wedstrijd? Natuurlijk vader Paul. Een innige omhelzing volgde. Ook dit maakt voetbal zo mooi. FC Lisse kon niet lang nagenieten van de voorsprong. Na een misverstand bij FC Lisse achterin scoorde Joran Schröder de gelijkmaker. De veel minuten in een makende doelman Jochem Lensen voor kwam vervolgens met een ultieme redding een achterstand.

Aan het begin van de tweede helft verving Mo Adouch zijn teamgenoot Niels. De 52ste minuut zou bepalend worden voor de rest van de wedstrijd. Binnen de zestien bij SteDoCo hield Etienne Mariana zijn directe tegenstander Rowdy van der Putten van scoren af. SteDoCo moest verder met tien man. Rowdy schoot raak vanaf elf meter.

Na de 2-1 voorsprong kreeg FC Lisse alle ruimte om te voetballen. Oussama Siali was daarbij regelmatig de speler die zijn medespelers op maat wist te bedienen. Zo ook na een uur spelen. Rowdy maakte de 1-3. Rowdy had 18 minuten nodig voor een hattrick. Dit keer na voorbereidend werk van Bert. Rowdy wist in 83 competitieduels voor de FC 39 keer te scoren. Dat is dus bijna een treffer per twee duels. Leroy maakte net als tegen De Dijk een fraai doelpunt. Na de 1-5 mocht Marlon Pereira de score voor de thuisploeg wat draaglijker maken.

De FC neemt nu even een pas op de plaats. Op zaterdag 13 juli staat de eerste oefenwedstrijd op het programma van het nieuwe seizoen tegen FC Rijnvogels.