Sportimpuls aanvraag FC Lisse gehonoreerd

In februari heeft ons bestuurslid Hubert Habers namens zijn werkgever Team Sportservice, voor FC Lisse een Sportimpuls aanvraag mogen schrijven. De Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. Deze activiteiten bestaan uit het opstarten en aanbieden van sportaanbod voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen.

FC Lisse heeft zich als doel gesteld dat je er je hele leven kunt blijven sporten, en heeft daarom een combinatie van twee interventies aangevraagd: de GALM-fitheidstest en Walking Football, beide voor 65+’ers. Na een behoeftepeiling onder de doelgroep, waaronder onze vuttersploeg, is gekozen voor deze interventies. Vervolgens is de samenwerking gezocht met partijen in Lisse die de aanvraag willen ondersteunen en een rol krijgen in de uitvoering.

Zo wordt bijvoorbeeld samengewerkt met onze buren op Ter Specke, bij wie de deelnemers aan de fitheidstest na afloop een kennismakingsprogramma kunnen doorlopen. Dat kan bijvoorbeeld bij Brosports, FunFit, Hisalis, Golfbaan Ter Specke, LTC Lisse en De Spartaan, maar ook bij het zwembad van Sportfondsen. Ook het ouderenfonds is betrokken, bij de opstart van het walking football.

Om deelnemers te werven is doorverwijzing enorm belangrijk. Daarom schaarden ook de gemeente Lisse, Fysiotherapie Boot & Broersen, huisarts Freek van der Salm, KBO Lisse en Welzijnskompas zich achter de aanvraag.

Dankzij dit unieke samenwerkingsverband wordt de kans op succes groot geacht en is de aanvraag op donderdag 5 juli gehonoreerd! Het toegekende bedrag van ruim €68.000,- zal een enorme boost zijn voor de ouderensport in Lisse, wat een speerpunt van de gemeente is!

De start van de projecten zal in september plaatsvinden.