Sparta Nijkerk – FC Lisse 4-1

De 2-1 van Rik Vermeulen vlak voor rust bij Sparta Nijkerk gaf de FC Lisse-burger de hoop, dat betere voetbaltijden waren aangebroken. Na de rust zakte de moed echter weer in de Lisserse schoenen in Gelderland. De promovendus schakelde een tandje bij en speelde FC Lisse van de mat. De 4-1 zege van Sparta was zeker niet geflatteerd. Sterker nog. Het enige echte lichtpunt in de geel-blauwe formatie, doelman Erik Cummins, voor kwam een grotere nederlaag. FC Lisse kent zo in de derde divisie met nul punten uit drie duels een valse start. Het blijft voorlopig hopen op betere voetbaltijden voor het team van trainer Robbert de Ruiter.

De op papier eerste spitsen, Maurice de Ruiter van Sparta en Tom Duindam van FC Lisse, ontbraken wegens blessures. Rik Vermeulen werd door zijn balvastheid het voorste bruggenhoofd bij de FC. Bij Sparta ook geen optreden van Leroy Oehlers. De oud-FC Lisse-speler kende interlandverplichtingen met Aruba.

Met uitzondering van een schot van Luca Tarani, dat over ging, waren er geen wapenfeiten te noteren in de eerste twintig minuten. Voetbalresultaten worden vaak bepaald door fouten. Bas Gozeling speelde in de 24ste minuut de bal te zacht terug op Erik. Sparta-aanvalller Frank Heus profiteerde. Drie minuten later ging Sparta-doelman Thijs Jansen bijna de fout in. Hij trapte de bal tegen Luca aan. Sparta kwam met de schrik vrij. In minuut 27 was er een overtreding op Sparta-speler Jesse Buitenhuis binnen de zestien van FC Lisse. Justin van Groen verdubbelde vanaf elf meter de marge.

Na een half uur spelen trok Sparta zich terug op eigen helft. FC Lisse kwam beter in de wedstrijd te zitten. Na een perfecte aanval scoorde Rik in minuut 43 de aansluitingstreffer. Een rake knal van Donny van der Wal kreeg gelukkig voor FC Lisse geen doorgang in verband met buitenspel.

FC Lisse kon een sterk derde kwartier geen vervolg geven in de tweede helft. Vanaf de aftrap was het lange tijd uitsluitend Sparta, dat de klok sloeg. Gilbrano Plet opende het kansenfestival met een schot, dat maar net naast ging. De 3-1 viel toch vrij snel. Heus kreeg de bal op de achterlijn in bezit. Hij werd vervolgens niet aangepakt en schoot daar na het speeltuig in de bovenhoek. FC Lisse was in deze fase rijp voor de sloop. Knappe reddingen van Erik, een bal van de doellijn gehaald en een bal op de lat. De 4-1 kon niet uitblijven. Plet was hiervoor verantwoordelijk.

FC Lisse kwam op allerlei fronten tekort tegen een beter Sparta. FC Lisse deelde slechts wat speldenprikken uit.

Het vertoonde spel en de resultaten geven te denken. FC Lisse hoopt echter op een snelle verbetering. Wie weet komende zaterdag in en tegen Barendrecht. Dit duel begint om half drie.