Spakenburg – FC Lisse 2-1

De 2-1 nederlaag van FC Lisse bij Spakenburg was geheel onnodig. De organisatie stond goed bij de FC, maar tegen het maken van individuele fouten valt niet op te spelen. Fouten maken op Topklasse-niveau zijn vaak dodelijk en beslissend. FC Lisse heeft dan ook niets aan de gekregen complimenten voor haar prima spel aan de Westmaat. Liever een lelijk punt behalen dan een schouderklopje ontvangen en met lege handen staan. FC Lisse moet maar weer snel de kater van Bunschoten-Spakenburg vergeten en zich weer richten op de volgende wedstrijd van komende zaterdag op Ter Specke tegen Capelle.

SteDoCo moest uit de koppies van de FC Lisse-spelers. De matige vertoning van de FC twee weken geleden mag gezien worden als een bedrijfsongelukje. De focus tegen Spakenburg moest weer dezelfde zijn als tegen Rijnsburgse Boys. Dit ging ongetwijfeld door de hoofden van de FC Lisse-spelers vanaf het vertrek op Ter Specke. In de spelersbus van travelpartner Beelen. Opnieuw kreeg de FC met de na een schorsing terug gekeerde Niels Buys als opdracht mee het speelveld klein te houden.

FC Lisse was in de eerste twintig minuten dreigender via met name Koen Fokkema en Thierry Monteny. Ook Niels kreeg een mogelijkheid op de openingstreffer. De Spakenburg-aanvallers zaten in de tang bij hun FC Lisse-bewakers.

Pas halverwege de eerste helft wist Spakenburg gevaarlijk te worden. De al weken niet scorende Kees Tol vond de goed uitlopende FC Lisse-doelman Mark de Vries op zijn weg. Ook de neef van Kees Tol, Nick, kon het scorebord niet in beweging krijgen. Niels ontving voor een wissewasje een gele kaart. Om bijkans gek te worden. Iedere opgelopen gele kaart betekent voor Niels in deze fase van de competitie uitsluiting voor de eerstvolgende wedstrijd. Voor de rust bleef de FC goed overeind tegen Spakenburg.
spakenburg-fclisse-devries-mb1602133511
In de tweede helft was er meer spektakel. De wedstrijd kreeg een open karakter met kansen voor beide teams. Peter de Lange kopte de bal verkeerd in na vijftig minuten spelen. Het inbrengen bij De Blauwen van Sargon Gouriye. Een sierlijke en behendige speler. Gouriye maakte in de 58ste minuut de eerste goal van de wedstrijd. Deze treffer kreeg hij onbedoeld op een presenteerblaadje via Mark. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Mark verkeerd beoordeeld. Gouriye kon zo met het hoofd scoren.

De achterstand werkte voor de FC niet verlammend. Integendeel. Koen Fokkema schoot beheerst de 1-1 binnen. Mo Messaoud was intussen ingevallen om de aanval te versterken. Roel de Goede ging naar de kant in zijn 250ste competitiewedstrijd voor de FC.

De Spakenburg – FC Lisse van 2016 leek een beetje op de editie van twee seizoenen terug. Ook toen werd regelmatig het houtwerk getest. Nu was het Niels in samenwerking met De Lange die de bal op de FC Lisse-lat zagen terecht komen. Tom Zoontjes deed dit even later aan de andere kant van het veld. In de rebound kopte Tom over. Het publiek viel van de ene verbazing in de andere. Mark leek bij een hoge bal los te roepen, waar na Tom bukte. Dit geval van verkeerde communicatie werd de FC fataal. De Lange profiteerde.

Nog was het duel niet gespeeld. Jordy van Tol verving Cerilio Cijntje. Mo had weer een van zijn ouderwetse uithalen. Zijn inzet kwam terecht op de binnenkant van de paal. De bal caramboleerde op een vreemde wijze weer het veld in, zodat Niels de rebound niet kon verzilveren. Mark had vervolgens geluk dat zijn overtreding op Gouriye niet bestraft werd met rood.

FC Lisse had gestreden voor wat het waard was in Spakenburg, maar uiteindelijk bot gevangen. Tijd om te kniezen is er niet. Komende zaterdag kan de FC weer aan de bak op Ter Specke. Capelle is zoals eerder gezegd de tegenstander. Vanaf half drie.