Louter winnaars tijdens Ladies Day

Op zaterdag 7 december was het Ladies Day bij FC Lisse. Het geelblauwe podium was die dag speciaal gereserveerd voor het meiden- en vrouwenvoetbal. De positieve reacties na afloop voelden als een warm bad voor de meiden- en vrouwentak van FC Lisse.

Het meiden- en vrouwenvoetbal bij FC Lisse ontwikkelt zich stormachtig. Ruim 130 meiden en vrouwen staan wekelijks op het (trainings)veld om lekker partijtje te voetballen. Ook dit seizoen is er weer een groot aantal nieuwe leden bijgekomen, zeker in de jongste groeperingen. Er zijn zelfs zoveel aanmeldingen dat er na de winterstop een 3e MO11-team kan worden samengesteld. Net als begin van dit jaar was er zaterdag een Ladies Day georganiseerd met als doel het meiden- en vrouwvoetbal bij FC Lisse steviger op de sportieve kaart te zetten. Vandaar dat de wedstrijd van het 1e vrouwenteam tegen FC Rijnvogels 4 op het hoofdveld werd gespeeld. Met ondersteuning van alle sfeervolle en kleurrijke voorzieningen die het publiek kent van thuiswedstrijden van het vlaggenschip FC Lisse 1. De opkomst van beide vrouwenteams, met voorop een glunderende Pupil van de week Olivia van der Lans, door een haag van geelblauwe vlaggen en onder begeleiding van de welbekende opkomsttune, was hartverwarmend om te zien. Gevolgd door een teamfoto van het 1e vrouwenteam met de meisjes van het Kidzteam van de week. Nadat alle fotografen het veld hadden verlaten kon de wedstrijd onder leiding van ervaren scheidsrechter Stef Ruigrok beginnen.

Het verloop van de wedstrijd was een voetbalfeestje op zich. Uiteindelijk won het 1e vrouwenteam onder aanvoering van coaches Jennifer Arrachart en Cor Bouckart met 5-1 van FC Rijnvogels 4, door doelpunten van Ismay Lobbezoo, captain Stephanie Pan (2x), Jalise Hulsbosch en Laura van der Lans.

Als afsluiting van deze Ladies Day was er een gezellig samenzijn in de businessruimte. In aanwezigheid van een groot aantal ouders en speelsters kregen shirtsponsors Gert van der Velden (Formosa Investment BV) en Marcel Dol (Squash Hillegom) namens de club een ingelijst shirt overhandigd door Leeftijdscoordinator Frank Kuijper. Als dank en waardering voor hun betrokkenheid bij het meiden- en vrouwenvoetbal. Waarna deze geslaagde Ladies Day op gezellige wijze werd afgesloten op de muzikale hits van DJ Laurens.

Aanmelden als jeugdlid of speelster bij FC Lisse kan bij Leeftijdscoordinator Frank Kuijper. Via e-mailadres frankkuijper1978@gmail.com