SJC – FC Lisse 2-1

Wie voetballend minder is moet dit compenseren door vechtlust. SJC had dit begrepen na de eerdere nederlaag voor de beker tegen FC Lisse. Bij de opening van haar nieuwe kunstgrasveld grepen de Noordwijkers met 2-1 de drie punten. FC Lisse, dat vol zit met ambities voor het spelen in het linkerrijtje, begint zo niet goed aan de competitie. Gelukkig komen er nog 31 duels.

Het openen van het nieuwe kunstgrasveld van SJC leverde wat vertraging op. En ook moesten de doelen nog gecontroleerd worden, geleverd door het bedrijf van Tom Broekhuizen en Jelle van der Valk. Het zit FC Lisse niet mee in de personele bezetting. Bas Buimer was geblesseerd geraakt op de training. Hij voegde zich bij het rijtje aan afwezigen met onder meer Koen Fokkema, Thierry Monteny en Niels Buijs. Justin Valk begon op de bank. Wat kan er in korte tijd veel veranderen. FC Lisse had niet veel spelers over in de basis, die vorig seizoen afsloten in de tweede divisie.

FC Lisse kreeg de eerste mogelijkheid na vijf minuten. Oussama Siali schoot over na een pass van Ayoub Aït Afkir. SJC heeft in de spits een speler van het type Mark Ens. Geen technisch vaardige speler, maar wel een koele kansenbenutter. Niet goed genoeg voor de VV Noordwijk, maar wel voor SJC. Tom Duindam bracht de thuisclub in de 19de minuut op 1-0.

FC Lisse wist pas het laatste kwartier in de eerste helft de regie in handen nemen. SJC deed alleen maar aan verdedigen. FC Lisse probeerde veelvuldig door de linies heen te voetballen, mede door het inschakelen van de backs Bert Koomen en Leroy Oehlers. FC Lisse kreeg diverse mogelijkheden op de gelijkmaker via Rowdy van der Putten, Bert en Ayoub. Bij de laatste kans was Tom Broekhuizen een sta in de weg.

Wie FC Lisse vlak voor de rust zag verwachtte na de rust meteen een fel spelende geel-blauwe brigade. Niets van dit alles. Youssef el Baouchi leverde een waarschuwingsschot af. Het bleek aan dovemansoren gericht. Wederom Duindam bracht de Sint Jeroen na 51 minuten in vervoering.

FC Lisse reageerde na de 2-0 achterstand als door een wesp gestoken. Een schot van Ayoub werd half gekeerd door SJC-doelman Kevin Schelvis. Rowdy was na een uur spelen goed gevolgd. De aansluitingstreffer was daar.

De verdediging van SJC werd omsingeld. SJC stond als een soort van handbalverdediging. Voor FC Lisse was het bijzonder moeilijk een opening te vinden. Bert was dichtbij de 2-2. Een kwartier voor tijd wisselde FC Lisse drie keer met het inbrengen van Justin, Luca Tarani en Milton Klooster.

De tegenstoten van SJC waren niet ongevaarlijk. Zo schoot Dario Lovecchio net over de kruising. In blessuretijd had Mark de Loor de 2-2 op zijn schoen. Schelvis werd de held door de inzet op schitterende wijze te pareren.

FC Lisse krijgt niet de kans lang na te treuren. Wie weet kan het de start van de feestweek in Lisse extra glans mee geven door komende zaterdag in Amsterdam van De Dijk te winnen. Vorig seizoen pakte de FC daar de eerste winst in het seizoen. De wedstrijd in Amsterdam begint om vijf uur.