SJC – FC Lisse 2-1

Kampioenen in de voorbereiding presteren niet altijd goed in de competitie. Teams die zoekende zijn in de voorbereiding en verliezen kunnen plotseling er staan in de competitie. Over een paar weken moeten de diverse voetbalteams kleur bekennen, wanneer het om het echie gaat. FC Lisse incasseerde in de oefencampagne bij SJC in Noordwijk met 2-1 de derde nederlaag  op rij. Een onnodig verlies. Net als in de openingsfase tegen FC Rijnvogels verzuimden de geel-blauwen in de beginfase van het duel te scoren.

Het SJC-complex is op de schop. Het kunstgrasveld was echter een prima speelmat. Bij de thuisclub vier spelers met een FC Lisse-achtergrond in de basis: Doelman Björn Haggerty, linksback Revinio Morsen, linksbuiten Nigel Hardenberg en laatste man, spelbepaler en aanvoerder Tom Broekhuizen. Tom was eindelijk weer hersteld van een blessure. Voor hem gaat het er om weer lekker te kunnen voetballen. Hij werd onder meer gevolgd langs de kant door oud-ploeggenoot en vriend Thierry Monteny.

Bij FC Lisse twee spelers in de basis met een SJC-verleden: Aanvaller Tom Duindam en centrale verdediger David Verweij. Voor David de eerste speelminuten van het seizoen. Tom Noordhoff was niet inzetbaar. FC Lisse met de backs Jordi Tiktak en Boyd Stevens. Erik Cummins onder de lat en Lars Rauws centraal achterin. Tom Duindam en Jaap Zwetsloot kregen ondersteuning vanuit het middenveld via Oussama Siali, Jeffreij Klijbroek, Mo Adouch en  Robin van der Zwet.

Het gevaar van FC Lisse kwam meestal vanaf de linkerkant. In het voetbal gaat het om het maken van doelpunten. FC Lisse was geruime tijd de overheersende partij. Oussama wachtte te lang bij een schietkans en de inzet van Jaap was te slap.

SJC kwam met de schrik vrij en speelde zich een weg naar het FC Lisse-doel. Wesley Haasnoot kopte vlak voor rust de 1-0 binnen. Hardenberg was dichtbij de 2-0.

De tweede helft was een pittig potje. SJC bood uitstekend tegenstand. Een paar dagen eerder had het Ter Leede op 0-0 gehouden.

Kubilay Köylü maakte op eigen kracht knap de 1-1. Beide ploegen speelden op de winst. Levi van Nispen werd de matchwinnaar voor de Sint Jeroen. Zijn inzet ging van paal naar paal en uiteindelijk binnen. Na een goed lopende aanval had Oussama de 2-2 op zijn schoen. Diens inzet ging echter naast.

FC Lisse oefent komende zaterdag in en tegen Rijnsburg. Bij de Uien, Bert Koomen, die overgekomen is van FC Lisse. Dit treffen begint om half vier.