SJC – FC Lisse 0-2

FC Lisse heeft door een 2-0 zege op SJC het hoofdtoernooi bereikt van de KNVB-beker. De streekderby werd gespeeld op het veld van de VV Noordwijk. De loting voor de eerste ronde, waarin ook de betaalde clubs zitten, is komende zaterdag.

Justin Valk zat nog een schorsing uit van zijn rode kaart een seizoen eerder tegen Hoek. Milton Klooster was nog niet speelgerechtigd. Mo Adouch begon vanaf de bank, net zoals de niet fitte Rowdy van der Putten. Ayoub Aït Afkir is weer fit aan het geraken, maar stond niet in de basis. Het centrale duo was nu Kevin van der Zwet en David Verweij. Bas Buimer begon in de spits.

SJC speelde opportunistisch door het hanteren van de lange bal en fysiek spel. FC Lisse had moeite in haar spel te komen. Het is nog wat aan het zoeken. Logisch in deze periode van het seizoen. Wel deelde FC Lisse speldenprikken uit via de dreigende Thierry Monteny en Bas Buimer. In de 27ste minuut verrichtte FC Lisse-doelman Erik Cummins een uitstekend redding op een inzet van de doorgebroken SJC-aanvaller Youssef el Baouchi. Bijzonder om te zien dat diverse boezemvrienden tegenover elkaar stonden. Tom Broekhuizen versus Thierry en Rick van Dijk versus David.

In de 31ste minuut kwam de FC op voorsprong. Na goed door gaan van Thierry stoomde de Lisserse linksback Leroy Oehlers op richting het vijandelijk doel. Leroy bleef goed kijken en plaatste de bal op tijd langs SJC-sluitpost Roy Haasnoot in het lege doel. FC Lisse was blij om op voorsprong te komen.

Na de 1-0 voorsprong van Lis heerste lange tijd het gevoel FC Lisse hoeft niet en SJC kan niet. Er gebeurde weinig in de tweede helft om over naar huis te schrijven. FC Lisse zal gedacht hebben de schoonheidsprijs hoeven wij niet te winnen, als wij maar door bekeren.

De drie wissels aan Lisserse kant, Luca Tarani, Mo en Ayoub, brachten wel het nodige leven in de Lisserse brouwerij. SJC wist totaal niet gevaarlijk te worden, terwijl de FC bezig was om de genadestoot uit te delen. In de 82ste minuut ging Luca er vandoor. Bas kon niet bij de bal om de 0-2 binnen te lopen. Bas die later nog een hoofdwond op liep. Twee minuten voor tijd was het wel raak voor de FC. Ayoub stuurde Bert Koomen weg. Deze vond Mo. Mo bracht met zijn treffer de beslissing in de wedstrijd. SJC eindigde het duel met tien man door de tweede gele kaart van Tom.

Tom Broekhuizen (SJC) 2x geel

FC Lisse had dit keer geen wisseltruc met een doelman of strafschoppen nodig om door te komen. FC Lisse hoopt in de volgende ronde een tegenstander te treffen, die te doen is. Daarna mag er wel een grote naam komen uit de bekerkoker.

Vanaf nu is de focus gericht op de competitie. FC Lisse start de competitie komende zaterdag op eigen bodem tegen ODIN’59. De bal wordt om half drie aan het rollen gebracht.