Senioren FC Lisse kijken uit naar nieuwe seizoen

De senioren van FC Lisse zijn klaar voor de seizoensstart. FC Lisse verschijnt met 12 seniorenteams en 2 veteranenteams aan de competitie van de KNVB. Daarnaast is er een interne 35+ competitie en wordt achter de schermen gewerkt aan 45+ en 55+ voetbal.

Roy Schoone is aanvoerder van FC Lisse 3: “Dit seizoen wordt het 5e seizoen van Lisse 3. In het eerste seizoen in de 4e klasse is direct het kampioenschap behaald waarna het seizoen daarop het kampioenschap en daarmee promotie naar de 2e klasse werd veiliggesteld. Het eerste seizoen in de 2e klasse zijn wij een stabiele middenmoter gebleken en vorig seizoen hebben wij op een haar na twee keer de periode niet gepakt waar wij wel op een keurige 3e plaats zijn geëindigd. Dit jaar is het team versterkt met Bram Prins en Jeroen van der Zijden. Twee fitte en goed voetballende jongens die zeker van meerwaarde (zowel in als buiten het veld) zijn voor ons team. De doelstelling voor dit seizoen is dan ook om een periode te pakken en het ver te schoppen in de beker. Dit zal echter een grote uitdaging worden gezien de langdurige blessures van sterkhouders Ferry van Dijk en Jeffrey van Gijlswijk. Met de ideale mix van gezelligheid, fitheid en plezier gaan we er weer een mooi seizoen van maken.”

FC Lisse 4 staat onder aanvoering van kampvoorzitter Ronny Grimbergen en heeft veel vrijwilligers in de spelersgroep, zoals Jelle Boot, Jasper Faas, Bjorn Rauws, Pim Schalk, Ralph Viergever en Lex van der Zijden. Maar ook voormalig zaterdag 1 speler Richard van Heulen maakt deel uit van dit talentvolle team.

FC Lisse 5 stond jarenlang onder aanvoering van bestuurslid Dirk Bader, die veel van zijn jongens wist te mobiliseren voor vrijwilligerswerk. Het team leverde vrijwilligers af voor de vrijwilligerscommissie, sponsorcommissie, kledingplancommissie en het PR-team. Kortom, een betrokken en bevlogen elftal echt clubjongens, dat nog wekelijks fanatiek traint. Maar dat sinds het vertrek van Dirk wel veranderde van (zomeravond)kampioen naar ‘deel ons maar in de B-poule in’. Met de terugkeer van Dirk in het bestuur kan het niet anders of dit team gaat weer om de titel meestrijden!

Met een brede selectie (in dit geval 21 man) maak je het verschil. FC Lisse 6 staat ook wel bekend als de Cupfighters van FC Lisse door regelmatig succesvol te zijn in het districtsbekertoernooi van de KNVB. Ook dit seizoen is de eerste bekerwedstrijd al weer gewonnen. De marketingwaarde van dit team is dan ook hoog. Aanvoerder Ted Henkie: “Wij hebben dit seizoen nieuwe tenues dankzij drie sponsors kunnen regelen. We hopen na de winterstop ook Sjoerd van Aanholt na zijn blessure weer aan het team te kunnen toevoegen. Met de terugkeer van de koning van de omhaal ‘Sjoerdinho’ wordt de selectie nog breder.”

FC Lisse 7, onder aanvoering van Joghem Bloem, kennen we onder andere van hun jaarlijkse deelname aan het zomeravondvoetbaltoernooi. In het team zitten een aantal leiders van het voetbalkamp, maar ook spelers die we incidenteel als vrijwilliger invliegen, zoals Olav Hoekstra, die ook dit seizoen weer de handtekeningenkaart voor de KidZclub heeft ontworpen.

FC Lisse 8, met als captain Luuk van der Biezen, speelt al 10 jaar samen. Met Tim Beelen en Tom Steenks zijn dit seizoen twee versterkingen aangetrokken. Sterspeler is toch wel oud zondag 1 spits Arie Vergunst, maar volgens captain Luuk mogen we ook Carlos en Marta niet onderschatten. Het elftal speelt dan wel in de 7e klasse, maar in de 3e helft is het zeker één van de succesvolste teams van de FC.

FC Lisse 9 is het team van aanvoerder Wouter van Dijk. Al in de jeugd speelden veel jongens samen, waarbij menig vader destijds leider was. Zo gingen bijvoorbeeld Sjaak van Dijk en Ben Thomas in 1998 al met de toenmalige D-junioren mee naar een toernooi in Parijs. Jan Hageman was destijds clubbladvrijwilliger en is sinds kort weer betrokken als PR-man van de sponsorcommissie. We hopen dat de zoons binnenkort in de voetsporen van de vaders gaan treden als vrijwilligers bij FC Lisse.

Het 10e en 11e zijn de  jongste seniorenteams van FC Lisse. Het 10e, dat is opgeleid door o.a. Peer Beukers en Humprey Malonda, kent menig speler waarvan de vader nog bij de veteranen voetbalt, zoals Bert van Rooijen, de vader van aanvoerder Stan. Beide teams deden in de zomermaanden nog mee aan het Zomeravondvoetbaltoernooi.

FC Lisse 12, onder leiding van Rowdy Augustinus en met spelers als Steffen van den Aardweg en Vincent Sluijmer kan nog wel wat aanvulling gebruiken om met een voltallige selectie aan de aftrap te verschijnen, zo leert een blik op de spelerslijst ons.

Een seniorenteam, dat meer dan 100 doelpunten maakt in een seizoen. Dat is een niet alledaags voorkomend verschijnsel. Bij FC Lisse was dit de realiteit. In de vorm van de Veteranen 1. Een combinatie van krasse knarren, eeuwige jeugd en vrouwelijke charme. goed voor een mooi kampioenschap het afgelopen seizoen. De zestigers Ton Smies, Michael Hoekstra, Frans van der Laan en Theo Godyla kennen wij. Natuurlijk kennen wij ook twee amateurkampioenen met de FC uit 2008: Michael van der Laan en Kevin Winter. En natuurlijk kennen wij de veelvoudig international uit het Nederlands Damesteam: Jeanet van der Laan. En natuurlijk is daar de topscorer van FC Lisse aller tijden: Mark Ens. Sowieso is het binnenkort  tijd voor een feestje binnen dit team. Gangmaker Frans wordt namelijk 70.

De veteranen 2 bestaat uit de wat jongere veteranen, die ook hun hele leven al bij FC Lisse voetballen. Op Barry Opdam na, die tussendoor nog een uitstapje naar AZ en Salzburg maakte en na 8 interlands in Oranje weer terug gescout is door zijn FC Lisse maten. Met 19,5 spelers op de lijst (we gaan er vanuit dat Ronald van der Klauw wel regelmatig geblesseerd zal zijn), hebben zij genoeg spelers om af en toe te kunnen door wisselen. En mocht FC Lisse 1 nog spelers tekort komen, dan zijn de lijntjes naar elftalleider Jacco Mohlmann kort, met Rob van Amsterdam en Paul van der Veen als betrokken vrijwilligers rondom de zaterdagselectie.

Wij wensen alle lagere senioren weer veel succes toe in het nieuwe seizoen!