Seizoen ‘16/’17: het jaar van de keepers

Het seizoen ‘16/’17 is ten einde op een aantal toernooien en oefenwedstrijden na.  We zijn alweer volop bezig met het in kaart brengen van het volgend seizoen. Het is een mooi moment om terug te blikken . Voor onze jeugdkeepers en betrokkenen was het een zeer bewogen en enerverend seizoen. Door drie langdurige blessures van onze toppers Nick Baars (JO19-2), Mats Alkemade (JO17-1) en Stan Oliemans (JO15-1), was het een hele klus om de organisatie rondom de keepers in goede banen te leiden. Lisan heeft in sep/okt 6 weken niet kunnen spelen ivm een blessure aan haar enkelbanden. Richting het einde van het seizoen raakten helaas Tygo Pijpers (JO11-1) en Lars Duivenvoorden (JO13-3) ook nog geblesseerd. Gelukkig zijn ze al weer op hun weg terug. Mats en Lars hebben de training alweer opgepakt en Tygo hoopt op de slotdag nog mee te kunnen doen. Nick en Stan zijn ook stappen vooruit aan het maken, maar hebben nog wat tijd nodig om te herstellen. Volgend seizoen zijn ze hopelijk allemaal weer fit en staan ze onder de lat bij FC Lisse.

We kunnen trots zijn op onze jeugdkeepers, die deze blessures hebben opgevangen.  De inzet, flexibiliteit en motivatie, die we bij deze jongens hebben gezien is geweldig.  Sommigen hebben zelfs twee wedstrijden op de zaterdag gespeeld, daarvoor heel veel respect en dank namens FC Lisse ook aan de ouders!!!

FC Lisse timmert aan de weg op het gebied van de keepersopleiding. Heel veel dank aan de trainers, bestaande uit Marek Kujach, Rick Hakkenberg, Jurrian Nannes, Erik Bruggeman, Louis van Diest, Richard Huizinga, Sander Lieverse en Robbie Tetteroo. Zij hebben de jongens naar een hoger niveau gebracht. Plezier en beleving staan voorop, naast techniek, inzicht, souplesse en vertrouwen. We hebben dit in de hele breedte gemerkt, want onze keepers hebben grote stappen gemaakt. Een aantal van hen zijn dan ook buiten FC Lisse opgevallen. Zo heeft Tygo Pijpers bij de KNVB, Cuno van Leeuwen bij Feyenoord en de KNVB en Lisan Alkemade bij de KNVB stage gelopen. Lisan heeft het zelfs zo goed gedaan dat ze naar het Centrum Topsport en Onderwijs CTO, in samenwerking met de KNVB in Eindhoven, gaat. Dit houdt in dat ze fulltime sport gaat combineren met studeren. Een hele mooie uitdaging voor haar en FC Lisse wenst haar heel veel sportplezier en succes! Wij hebben alle vertrouwen in haar.

Het meisjesvoetbal ontwikkelt zich volop bij FC Lisse. Veronique is een vaste waarde onder de lat in MO15-1. Volgend seizoen willen we nog meer meisjes enthousiast krijgen voor het keepersvak.

We kijken alweer uit naar volgend seizoen, waarbij we streven naar nog meer plezier voor alle keepers van zowel niet-selectieteams als selectieteams. Tevens willen we de focus leggen op de individuele ontwikkeling.  Doel daarbij is elke jeugdkeeper op een nog hoger niveau te brengen.