SDC Putten – FC Lisse 2-2

Sterk Door Combinatie Putten tegen FC Lisse eindigde op kunstgras in 2-2. De FC, op trainingskamp op de campus van de KNVB in Zeist, ging bij de rust nog met 2-0 aan de leiding. Het vertoonde spel voor de rust geeft de FC Lisse-burger moed. De tweede helft was rommelig. Het oefenen is achter de rug. Het echie kan beginnen. Komende woensdag bij Noordwijk tegen SJC in het kader van de tweede voorronde van de KNVB-beker

Hoe goed het natuurgras van FC Lisse al jaren is bleek in 1998. Het PD-duel tussen Heerjansdam en SDCP met als inzet een plek in de hoofdklasser werd gespeeld op Ter Specke. Na de 1-1 volgden strafschoppen. De Dammers van dakbedekker en voorzitter Janus van Peenen namen deze beter dan de formatie uit Putten. Heerjansdam vierde feest met de promotie, SDCP droop teleurgesteld af naar de eerste klasse.

SDCP speelt nu in de hoofdklasse. Het hoofdveld is kunstgras van een modern soort. Voor topduels tegen Ajax en Feyenoord werd uitgeweken naar natuurgras. De meest bekende speler van SDCP is momenteel Sander Duits. Sander speelde in het betaalde voetbal voor De Graafschap, Omniworld, RKC en Go Ahead Eagles. Sander speelt bij SDCP samen met zijn broer Martijn. Sander is ook de beloftentrainer van RKC.

FC Lisse kon beschikken over een grote groep spelers, die op trainingskamp waren. Ook de geblesseerden Rik Vermeulen, Koen Fokkema, Wesley Storm, Niels Buys en Ayoub Aït Afkir ondersteunden hun medespelers. Het makkelijk combinerende FC Lisse was in de eerste helft een maatje te groot voor de Puttenaren, die het moesten hebben van fysiek spel. Na tien minuten kreeg de FC een vrije trap te nemen. In het verleden waren dit soort spelhervattingen voor Leon van der Zwet. Leon nam er de tijd voor en gebruikte zijn timmermansoog. Boyd Stevens is uit hetzelfde hout gesneden. Boyd krulde de bal achter de doelman van SDCP.

Het aanspeelpunt op het middenveld bij FC Lisse is Mark de Loor. Zijn meeste balaannames en passes zijn oké. FC Lisse speelde het voetbal om blij van te worden als supporter. De aanvalskracht is door de komst van Oussama Siali en Milton Klooster toegenomen. FC Lisse rekent komend seizoen op meer goals. Milton ging na een half uur uitstekend door. Bas Buimer wist op artistieke wijze de 0-2 te maken.

Meteen na de pauze scoorde Jurian van den Brink op fraaie wijze de 1-2. SDCP was nu meer gelijkwaardig. Toch kreeg de FC kansen genoeg de score uit te breiden. De pechduivel achtervolgde de FC met een bal op de lat van Mo Adouch. In de slotminuut bepaalde Van den Brink de eindstand op 2-2.

FC Lisse bekert komende woensdag tegen SJC op het veld van Noordwijk. Dit treffen begint om acht uur.