Sander van Dijk ook volgend seizoen trainer O19-1

Sander van Dijk heeft zijn huidige contract als jeugdtrainer van opleidingsteam JO19-1 onlangs met een jaar verlengd. Sander heeft het bijzonder goed naar zijn zin bij FC Lisse na zijn overstap van Alphense Boys vorig jaar. Bij die club was hij jarenlang jeugdtrainer van JO19-1 dat op het hoogste niveau (1e Divisie) van de landelijke competitie voor jeugdteams speelt.

FC Lisse is blij met de ontwikkeling van jeugdspelers onder leiding van de ervaren Sander. De huidige JO19-1 wist zich tot het beëindigen van de competitie goed staande te houden in de sterke 2e Divisie. Na drie opeenvolgende kampioenschappen en promoties en een aanvankelijk wat stroeve start op dit hoge landelijk niveau, werd het team met de week sterker en werden de nodige punten behaald. Ook volgend seizoen spelen de talentvolle geelblauwe talenten weer tegen sterke jeugdteams in de 2e Divisie, waaronder ook enkele BVO’s (Go Ahead Eagles en SC Cambuur).

Volgens Sander heeft het team snel grote stappen gemaakt in speelwijze maar zeker ook in het omgaan met spelen op hoog (amateur)niveau afgelopen seizoen. “Op zich best jammer dat seizoen vroegtijdig is gestopt op moment dat we onszelf hiervoor wekelijks gingen belonen. Hoe begrijpelijk dat besluit ook is”, aldus de realistische trainer.

Sander laat weten dat het na elf jaar Alphense Boys best lastig was om in een andere voetbalomgeving te werken. “Maar ik ben FC Lisse heel dankbaar voor deze kans. Daarnaast ben ik blij dat ik er nog een jaar aan mag vastplakken en komend seizoen weer op topniveau mag trainen”, vertelt de enthousiaste en gedreven trainer.

In het dagelijks leven is Sander docent wiskunde. “De omgang met leerlingen en het creëren van een band, dat zijn zaken die je ook nodig hebt in het trainersvak. Training geven is voor mij een ideale ontspanning. Ik zie het niet als moeten of werken. Ik vind het heerlijk om op het veld te staan.”

Door de nieuwe piramide van de KNVB was het even wachten voordat er daadwerkelijk afspraken gemaakt konden worden over het aanstellen van de jeugdtrainers. Als onderdeel van de opleiding bestaat de bovenbouw volgend seizoen zodoende uit O23 (trainer Ronny Grimbergen), O19, O18 en O17.

De TCO van FC Lisse is blij en trots dat zij voor het seizoen 2020-2021 de hoofdtrainers voor de bovenbouw tijdig rond heeft. Wij kijken uit naar een mooi voetbalseizoen!

De trainers van O18 en O17 en de onderbouw worden binnenkort gepresenteerd.

NB De foto boven het artikel is gemaakt voor de coronacrisis