Roy van Kesteren de nieuwe trainer van O13

Roy van Kesteren is de nieuwe trainer van opleidingsteam O13-1 volgend seizoen. Roy is hiermee de opvolger van Simon van de Berg, die naar SV Hillegom vertrekt. Afgelopen twee seizoenen was Roy trainer van jeugdteam O15-3. Eerder trainde hij de O13-8 en O13-9.

Dat de jeugd de toekomst heeft geldt niet alleen voor spelers van FC Lisse maar zeker ook voor trainers. Volgend seizoen staat de geboren en getogen Lisser Roy van Kesteren aan het roer bij het talentvolle opleidingsteam O13-1. Roy is 19 jaar en begon op 5-jarige leeftijd met voetballen. Na het spelen in diverse toenmalige D-, C- en B-juniorenteams koos hij uiteindelijk voor de job van jeugdtrainer. Daarnaast voetbalt hij nog steeds met veel plezier in vriendenteam Zaterdag 14. Sinds zijn 14e floot hij naar ieders tevredenheid wedstrijden bij de jeugd en behaalde hij 3 jaar geleden zijn diploma Verenigingsscheidsrechter.

Twee jaar geleden begon Roy met het coachen van jeugdteam O15-3. Dit beviel hem zeer goed terwijl de resultaten ook nog eens goed waren (3x promotie in 4 halve competities). FC Lisse kan niet genoeg van dit soort toppers in eigen huis hebben! De veelzijdige student HBO Sportkunde krijgt volgend voetbalseizoen zodoende een mooie kans om zich verder te ontwikkelen als trainer binnen de regionale jeugdopleiding.

Roy is erg in zijn nopjes met zijn nieuwe job en blij dat FC Lisse hem deze kans biedt. “Geef nooit op, ooit zul je succes behalen! Deze eerste stap is een mooie stap in de goede richting. Met dank aan FC Lisse.”, laat een gemotiveerde en enthousiaste Roy weten.

Door de nieuwe piramide van de KNVB was het even wachten voordat er daadwerkelijk afspraken gemaakt konden worden over het aanstellen van de jeugdtrainers. Als onderdeel van de regionale jeugdopleiding bestaat de bovenbouw volgend seizoen zodoende uit O23 (trainers Ronny Grimbergen en Laurens van der Voort), O19 (trainers Sander van Dijk en John Cuvelier), O18 (trainer Mark de Kooker) en O17 (trainer Cesar Roubos).

De TCO van FC Lisse is blij en trots dat zij voor het seizoen 2020-2021 de hoofdtrainers voor de boven- en middenbouw tijdig rond heeft.

De trainers van O14 en O16 worden binnenkort gepresenteerd. Evenals de assistent-trainers van O13 t/m O18.

Wij kijken uit naar een mooi voetbalseizoen!