Roks Comfort start de competitie goed tegen nieuwkomer FC Ookhart (3-1)

Op donderdag 1 september stond voor Roks en Ookhart de eerste wedstrijd van het seizoen 2016-2017 op het programma. Voor Ookhart was het, als nieuw team, zelfs de eerste wedstrijd in de FC Lisse hal (welkom mannen).

De eerste grote kans was voor Roks maar de bal werd op wonderbaarlijke wijze van de lijn gehaald. Na 8 minuten wist Ookhart via Tom Driehuis na een goede individuele actie wel te scoren. Roks met veel routine in het veld had veel moeite met de jonge honden van Ookhart die fanatiek en met veel enthousiasme speelden. Het samenspel was minder verzorgd, de individuele acties daarentegen beloven veel voor de toekomst. In de 14e minuut scoorde Roks de gelijkmaker door middel van een helemaal tot op de doellijn uitgespeelde zaalvoetbalgoal. De inleiding van deze goal was trouwens een prima onderschepping van Koen Langeslag. Deze jonge knul van Roks was ook degene die Roks 4 minuten voor rust op voorsprong bracht. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begonnen beide teams wat rustiger dan ze de eerste helft geëindigd waren. Waarschijnlijk ten gevolge van het feit dat het best warm was in de zaal en omdat de vermoeidheid toch al een rol begon te spelen. Ookhart kreeg na 5 minuten spelen 2 grote kansen op de gelijkmaker maar de schoten gingen net naast de goal. Roks liet zich in het verloop van de tweede helft steeds meer terugzakken op eigen helft,  een speelwijze waar Ookhart geen goed antwoord op had. Door de beperkte ruimte had Ookhart veel moeite om kansen te creëren. Roks daarentegen kon een paar keer wel goed profiteren van balverlies van Ookhart. In eerste instantie leidde dit niet tot een goal. Tot vlak voor tijd het wederom Langeslag was die Ookhart de genadeslag gaf door de 3-1 achter de Ookhart-keeper te knallen. Een leuke en sportieve wedstrijd mannen!

Verslag JAX