Roel de Goede over de 250

Roel de Goede speelde al meer dan 250 competitiewedstrijden in de zaterdag 1. Een reden hem negentien vragen te stellen.

fclisse capelle degoede bloemen mb1602204032

1: Hoe heeft Ron Bouman jou in contact gebracht met FC Lisse?

Als jeugdspeler kwam ik in DEM 1 te spelen met Ron. Ron was net terug van FC Lisse. Hij heeft toen contact gelegd met FC Lisse. Ron heeft nog steeds mooie verhalen uit zijn tijd bij FC Lisse.

2: Hoe is de vriendschap met Joost van der Lans ontstaan?

Joost was en is na wedstrijden en soms na trainingen in de kantine. Dan spraken wij over de wedstrijden. Je spreekt elkaar natuurlijk niet alleen over voetbal. Joost is een super positieve jongen met veel humor. Hij steunt de spelers van FC Lisse altijd. In goede en in slechte tijden.

3: Heeft de bekerwedstrijd in 2001 tegen Telstar jou achtervolgt?

Ik stond tegenover een speler (Orlando Smeekes), die iedereen er uit loopt. Het was geen fijn duel.

4: Weleens gedacht in het begin FC Lisse te verlaten?

In mijn eerste seizoen speelde ik vooral in twee. Vooraf hoop je dat niet. Ik heb getwijfeld. De TC was positief over mij. Ik gaf mezelf nog een jaar de kans.

5: Wanneer dacht je nu ben ik basisspeler?

Dat was vanaf eind tweede seizoen.

6: Wat gebeurde er tijdens je uitvallen in 2006 in de finale tegen de uien?

Ik lag op de tafel en mijn voorhoofd werd gehecht. Ik volgde de wedstrijd via de radio en dacht dat wij het gingen redden. 0-0 was genoeg en wij hadden de beste kansen gehad. Helaas scoorde Rijnsburg in blessuretijd. Een grote domper. Ik heb er wel een traantje om gelaten.

7: Hoe lang heeft het missen van de titel in 2006 door gewerkt?

Zo iets werkt een tijd door. Af en toe komen de herinneringen terug (bedankt JKF).

8: Wat heb jij opgestoken van je trainers bij de FC?

Van iedere trainer leer je dingen. De een is goed in het smeden van een collectief. De ander is meer taktisch bezig. Hoe bespeel je bepaalde tegenstanders, welke opties heb je bij een bepaalde positie, hoe blijf je fit. En ga zo maar door.

9: Hoe lang ben je geblesseerd geweest sinds november 2007

Bij elkaar ben ik 1,5 jaar geblesseerd geweest aan mijn lies. Ik heb er te lang mee doorgelopen.

10: Wat heb je gedaan om terug te komen?

Toen ik maar last bleef houden had ik mijn twijfels. Via Niek Oosterlee kwam ik bij een lies specialist terecht in Rotterdam. Dokter van Linschoten. Hij vertelde mij dat ik een schaambeen ontsteking had. Vanaf het stellen van deze diagnose kon ik aan mijn herstel beginnen. Ik wist dat het seizoen er op zat, maar was blij dat de oorzaak van mijn klachten bekend waren.

11: Hoe heb jij de amateurtitel ervaren in 2008?

Een mooi seizoen. Ik heb de eerste acht duels gespeeld. Daarna alles vanaf de zijlijn gevolgd. Dat is frustrerend. Persoonlijk voel je je niet kampioen. Wij hadden een goede groep spelers bij elkaar.

12: Wat doe jij nu om blessurevrij te blijven?

Je leert je lichaam beter kennen, vroeger zou ik bij een pijntje door gaan. Nu trap ik zelf eerder op de rem, daarnaast ga ik regelmatig naar een fysio om mijn rug even recht te zetten. Ik heb daar baat bij en veel minder klachten.

13: Wat is de kracht van FC Lisse altijd geweest?

Vooral het collectief. En daarnaast veel goede spelers.

14: Hoe omschrijf jij de club FC Lisse

Als een sociale vereniging, gezelligheid wordt gecombineerd met prestaties. Er zijn veel vrijwilligers, die zich inzetten voor alle spelers van de club (van jeugd tot aan senioren). Er zijn veel activiteiten. Daar kun je trots op zijn.

15: Wat voor rol speelde Han de Haan in jou leven?

Han was voor mij en voor veel meer mensen een uniek mens. Een en al positiviteit met veel humor. Hij stond altijd voor je klaar. Niets was te gek. Het is jammer dat hij er niet meer is. Ik ben blij dat hij mijn leider is geweest.

16: Hoe hard is het overlijden van Han aangekomen?

Dat was een enorme klap. Wij wisten dat hij ziek was. Het ging zo snel. Het afscheid in het Telstar stadion was indrukwekkend. Dat verdiende hij. Je moet als team verder. Dat is lastig.

17: Ooit gedacht Leon van der Zwet met de meeste duels te passeren?

Het is in al die jaren niet verrassend dat je in de buurt komt van het record.

18: Hoe is het om vader te worden?

Heel speciaal. Wij verwachten de kleine eind mei. Onderweg in de auto komen de kids van Tom en Niels natuurlijk ter sprake. Mooie verhalen.

19: Komt het nog goed met FC Lisse?

Ja, natuurlijk. Wij zijn in weinig wedstrijden weg gespeeld. Alles ligt dicht bij elkaar. Uit hebben wij veel punten behaald. Thuis moeten wij meer meer punten gaan pakken.