Roel de Goede FC Lisser voor het leven?

Het lijkt  zo’n gewoon jaarlijks terugkerend bericht. Roel de Goede verlengt zijn  contract bij FC Lisse. Als een dergelijk bericht voor de 17de keer langs komt is het wel heel bijzonder. En zo is het ook. De 34-jarige Roel gaat in de zomer van 2017 zijn 17de seizoen in als speler van FC Lisse.

Natuurlijk was Roel ook een keer een broekie. Zoals in 2001. DEM was toen zijn cluppie. Zijn trainer en oud-keeper van DEM, Ron Bouman, gaf Roeltje een wijs advies. Ga het een keer bij FC Lisse proberen. Lis was net kampioen geworden van de zaterdag en zocht een opvolger als linksback voor de naar Huizen vertrokken Erwin van der Lugt. Roel wist wel hoe hij een mannetje van de tegenstander moest uitschakelen, maar van hem werden ook andere voetbalkwaliteiten verwacht. Het was even zoeken voor Roel onder trainer Ruud Bröring, maar uiteindelijk wist hij zijn weg te vinden binnen de FC.

Roel was meteen een graag geziene gast op Ter Specke. Geen branieschopper, maar iemand die altijd in het veld zijn stinkende best doet. En buiten het veld netjes de pers te woord staat en vriendschappelijk om gaat met de FC Lisse-supporters. Wie Roel de Goede zegt, zegt Joost van der Lans. Joost werd gelijktijdig supporter van de FC met de komst van Roel. De twee ontwikkelden meteen een bijzondere vriendschap.

Roel kwam ook naar FC Lisse om voor de prijzen te spelen. In 2006 streed de FC om de afdelingstitel, in 2007 speelde FC Lisse in de algemene amateurbekerfinale, in 2008 werd Lis kampioen van Nederland, en in 2011 pakte Lis de districtsbeker West 2. In al deze seizoenen zat Roel bij de selectie van FC Lisse.

Wie zo lang bij FC Lisse speelt weet dat er op een bepaald moment een record op breken staat. Het spelen van de meeste wedstrijden in de zaterdag 1. Op zaterdag 8 oktober brak Roel het record van Leon van der Zwet. In een thuiswedstrijd tegen zijn plaatsgenoten van ODIN’59 uit Heemskerk. Momenteel staat de teller van Roel op 278 wedstrijden.

Naarmate een voetballer op leeftijd komt is het belangrijk zuinig met het lichaam om te gaan. Roel gaat doordeweeks op tijd naar bed, leeft gezond en doet zijn oefeningen. Een training op maandag mag hij weleens over slaan. Roel combineert voetballen bij FC Lisse met een baan en een gezin. En Roel is nog steeds blij, wanneer zijn auto richting Lisse koerst.

Wij als FC Lisse-supporters zeggen Roel voor altijd bij FC Lisse. Nu nog als speler en in de toekomst in een andere functie. Voorlopig blijven wij ieder jaar weer rond deze tijd berichten: Roel de Goede heeft zijn contract verlengd bij FC Lisse.