Rik Vermeulen blijft FC Lisse trouw

Rik Vermeulen staat komende maandag 17 juni weer op het trainingsveld. De A-selectie van FC Lisse start dan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen 2019/2020. De 33-jarige Lisser kan met recht een clubicoon worden genoemd. Hij maakt deel uit van de selectie sinds de voetbaljaargang 2005/2006. Rik wist in 324 competitiewedstrijden 86 keer te scoren. Rik is daarmee de speler met de meeste wedstrijden ooit in het eerste team van de geel-blauwen.

Het seizoen 2005/2006 moet gezien worden als een leerjaar voor Rik. Hij was in zijn eerste jaar als senior nog geen basisspeler. Hij werd wel gekozen tot talent van het jaar. In 2006/2007 werd hij opgesteld als spits. Een positie die niet voor de hand lag. Rik bleek echter een prima aanspeelpunt te zijn. FC Lisse heeft graag spelers, die op meerdere posities uit de voeten kunnen. In 2007/2008 maakte Rik deel uit van het ijzersterke middenveld van FC Lisse. Rik was overal op het veld te vinden. Voor Rik was het bijzonder amateurkampioen van Nederland te worden in een team met onder meer zijn familieleden Kevin Winter en Michael van der Laan.

Rik is geen doorsneespeler. Hij speelt vaak op gevoel. Spelinzicht koppelt hij aan techniek. Hij laat anderen in het team beter spelen en probeert ook zelf doelpunten te maken. Regelmatig zitten daar juweeltjes tussen.

Ondanks belangstelling in het verleden van onder meer Volendam en NEC bleef FC Lisse het cluppie van Rik. Rik is een gevoelsmens. En dat goede gevoel en het spelen bij FC Lisse gaan mooi samen. Rik is voor een trainer prettig om mee te werken, aangezien hij het spelletje kan lezen.

Op zaterdag 16 februari 2019 speelde Rik een bijzondere wedstrijd voor FC Lisse thuis tegen SJC. Rik achterhaalde Roel de Goede als het ging om het spelen van de meeste competitieduels in het eerste team van FC Lisse.

Nu de jaren beginnen te tellen doet Rik er alles aan fit te worden en fit te blijven. Hij heeft nog steeds plezier en spelvreugde in het spelen van wedstrijden op een zo hoog mogelijk amateurniveau.

Rik is ook iemand die FC Lisse op allerlei manieren ondersteunt. Het is voor hem gaaf om samen met onder meer familielid Petra van der Laan de jongste jeugd van de FC, de Ukkies, de eerste beginselen van het voetbalspel bij te brengen.

Rik, de supporters van FC Lisse, zijn blij nog minimaal een jaar van je te kunnen genieten als voetballer van de geel-blauwen. Zij wensen jou met alles wat je doet op het veld en in het leven veel voorspoed en geluk.