Rijnsburgse Boys – FC Lisse 0-0

Een keer moet de eerste keer zijn. Een bloedeloze 0-0 tussen Rijnsburgse Boys en FC Lisse. Op de Middelmors leek het veel op een schaakpartij. FC Lisse was de eerste helft aan zet, RB de tweede helft. Arbiter Koekoek had zijn klok op twee keer 45 minuten gezet. De twee Bollenploegen braken uiteindelijk af in een remisestelling. FC Lisse toch een beetje de morele winnaar. Het had laten zien in het eerste echte duel om het echie in de Derde Divisie, dat het koploperwaardig was.

RB kende met doelman Richard van Nieuwkoop en verdediger Joel Tillema maar twee basisklanten van een jaar eerder. De FC daarentegen bracht een ingespeeld team. RB probeerde dit verschil met de opponent te compenseren door fysieke middelen. Lis liet zich ook niet het kaas van het brood af eten. De Bollenderby bracht de echte mannen naar voren. Fysieke duels, zonder al te groteske middelen. De verzorgers Henk Jan den Haan en Philip Blauwhoff trokken menig sprint om hun spelers op te lappen.

Zoals FC Lisse door het voetballeven wil gaan is het bij de formatie van trainer Robbert de Ruiter vanaf de aftrap erop en erover heen. Deze geliefde taktiek werd in het verleden ook gehanteerd door de voorgangers van de in Rijnsburg met Rob aangesproken FC Lisse-oefenmeester. Misha Salden met Lis bij de uien in 2011 en Niek Oosterlee met de geelblauwen tegen de ploeg van Ted Verdonkschot in de voetbaljaargangen 2006/2007, 2007/2008 en 2008/2009. RB trok snel aan de noodrem via Jorn van Lunteren op Thierry Monteny. Het betekende een voortijdige aftocht van deze twee ‘strijders’. Van Lunteren vanuit taktisch opzicht, Thierry wegens een blessure.

FC Lisse was in het eerste kwartier de betere ploeg. Dat resulteerde onder meer met een kopbal van Niels Buys die over ging en een schot van Koen Fokkema dat de lat boven jubilaris aan RB-zijde, Richard van Nieuwkoop nog lang deed natrillen. Tussendoor had de thuisclub nog een reuzekans. Martijn Tjon-A-Noek kreeg de bal niet tussen de palen. FC Lisse combineerde er lustig op los. Het wachten was op de openingsgoal van de bezoekers. De FC was dichtbij de verdiende voorsprong via een kopbal van Rik Vermeulen. Vlak voor rust mazzelde RB. Max Hudepohl maakte hands binnen de ’16’ van RB. De bal ging echter niet op de stip, maar werd net buiten de ’16’ gelegd. Het vervolg uit een vrije trap van Martin van Eeuwijk leverde geen resultaat op.

In de pauze bleven Thierry en Murat Onal geblesseerd achter in de FC Lisse-kleedkamer. Kas de Vries en Steven Olsthoorn werden hun vervangers. De tweede helft leek op een soort van patsstelling. De strijdende ploegen speelden echt mannenvoetbal. De neutrale toeschouwer zag echter nauwelijks kansen voor de beide doelen. Lis kreeg een mogelijkheid in de 77ste minuut via Steven. De FC Lisse-spits zag zijn inzet geblokkeerd worden. FC Lisse-doelman Brian van der Werff redde vijf minuten voor tijd een punt voor zijn ploeg door een doelpoging van Jeffrey Jongeneelen onschadelijk te maken. Uiteindelijk bleef het 0-0. Geen van de teams kon aanspraak maken op de winst. Lekker voor de FC een keer de 0 te houden. Het centrale verdedigingsduo Robert van Boxel en Tom Zoontjes speelde vrijwel foutloos. Het is goed zo.

Het nog steeds ongeslagen FC Lisse speelt komende zaterdag thuis tegen SteDoCo. Met de tegenstander uit Hoornaar heeft Lis nog een appeltje te schillen. Vorig seizoen gaf Lis de 3-2 winst bij RB geen positief vervolg een week later op Ter Specke tegen SteDoCo. Na het 2-4 verlies kon Lis achter de feiten aanlopen. Dat kan nu anders. Komende zaterdag vanaf half drie.

Bekijk alle foto’s op de Facebookpagina van FC Lisse!