Reiner Slotemaker nieuwe trainer Vrouwen 1

Het is de meiden- vrouwencommissie gelukt om voor aankomend seizoen een ervaren, gedreven en zeer enthousiaste trainer voor Vrouwen 1 aan te stellen: Reiner Slotemaker.

Alsof het zo had moeten zijn, er was een vacature geplaatst voor een nieuwe hoofdtrainer en 2 weken later tipte Tom Noordhoff (speler Heren 1) Reiner of dat niet iets voor hem zou zijn. Zodoende is Erwin van der Steenhoven (manager meiden- en vrouwenvoetbal bij FC Lisse) in contact gekomen met Reiner.

Reiner is woonachtig in Haarlem, is getrouwd met Patricia en hebben een zoon Stijn. Afgelopen jaar was Reiner trainer/coach van HFC Vrouwen 1.

Het mooiste moment in zijn trainerscarrière was zijn debuut als trainer/coach van Telstar Vrouwen 1 tegen Ajax Vrouwen. Bewondering heeft Reiner voor Jürgen Klopp: “hij neemt het vak serieus en brengt het voetbal naar een hoger niveau”. Je kan Reiner blij maken met een goede kop koffie en hij krijgt energie van blije mensen.

Erwin van der Steenhoven: “Afgelopen 2 jaar was de positie van trainer/coach voor Vrouwen 1 een moeizaam dossier. Door omstandigheden lukte het ons om niet de juiste persoon te vinden. Door het opzetten van een meiden- & vrouwencommissie en het invullen van de randvoorwaarden zijn we erin geslaagd om Reiner aan te trekken. Reiner is via Tom bij ons terecht gekomen en na gesprekken hebben we besloten om Reiner voor het seizoen 2020-2021 aan te stellen. We willen graag groeien zowel qua aantallen als ook qua prestatie en niveau. We zien dat er veel talent in de MO19/17/15 is en om die talenten ook daadwerkelijk te kunnen behouden zullen we met Vrouwen 1 op een hoger niveau moeten gaan spelen. De eerste prioriteit voor Reiner is uiteraard Vrouwen 1 maar op termijn zal hij ook betrokken worden bij MO19 en MO17. Vanuit die 2 groepen moet de doorstroming naar Vrouwen 1 komen”.

Inmiddels heeft Vrouwen 1 al een aantal keer onder leiding van Reiner getraind. Er wordt 2x per week intensief getraind om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het nieuwe seizoen.

Wij wensen Reiner en Vrouwen 1 heel veel plezier en succes.

Commissie meiden- en vrouwenvoetbal