Randy Ababio naar FC Lisse

FC Lisse heeft zich aan de vooravond van het nieuwe voetbalseizoen versterkt met Randy Ababio. De 20-jarige Randy kan het beste uit de voeten op de linksbackpositie. Randy speelde reeds mee in de oefenwedstrijd van FC Lisse op dinsdag 15 augustus tegen De Jodan Boys.

Randy geboren in Nederland is van Ghanese afkomst. Het voetballen leerde hij op straat. Zijn eerste club was SV Diemen. Vervolgens speelde Randy voor Zeeburgia. Als beginnend speler was hij zowel rechts- als linksbuiten. In 2010 werd hij ontdekt door FC Utrecht. In de Domstad werd Randy omgeschoold tot linksback. Bij FC Utrecht kwam hij uit in de C1, B2 en B1. Randy werd ook geselecteerd voor Oranje onder de 16. Na drie seizoenen FC Utrecht keerde Randy terug naar Zeeburgia.

Vanaf april 2014 ging Randy als amateur voetballen in de A1 bij FC Volendam. De 1 meter 70 lange speler wist zich goed te ontwikkelen bij Volendam. Zo goed zelfs, dat hij op 11 december 2015 zijn debuut maakte in het eerste team. Volendam speelde die dag tegen FC Oss. Randy kwam tot vijf optredens in de Jupiler League.

Onder meer door tussenkomst van onze oud-trainer Misha Salden heeft Randy de stap gezet naar FC Lisse. Randy is reeds inzetbaar in de wedstrijd tegen FC Lienden.

FC Lisse wenst Randy veel plezier en succes toe bij de club van geel-blauw.