Spaanse zon kleurt Ron van den Berg

Van het grijze Nederland schakelen we over naar het zonnige Malaga. Daar arriveerde woensdagavond 2 januari om kwart voor elf in de avond de selectie van trainer Robbert de Ruiter voor een vijfdaags trainingskamp. Komende zaterdag oefent de FC tegen de Belgische amateurclub Deinze. De materialen voor de trainingen en wedstrijden zien er top uit. Dit komt mede door Ron van den Berg. De materiaalman van FC Lisse is ook volgend seizoen op zijn materiaalpost.

Ron kon als klein ventje al aardig tegen een bal aantrappen. Samen met onder meer JKF speelde hij in een jeugdselectie van Sportclub Lisse, die onder leiding stond van de opa van Kevin van der Zwet. Ron haalde op zondag samen met broer Hans de glazen op van het toenmalige terras bij de stenen kantine. Het leveren van service en het draaien van bardiensten zat er al vroeg in bij Ron. Ron was ook altijd als DJ in de weer. Zeventien jaar lang, waaronder elf jaar als leider, was hij verbonden aan de zondagafdeling van FC Lisse. Na het stoppen van de zondag kwam Ron bij de zaterdag terecht als materiaalman. Deze taak neemt hij uiterst serieus. Ron doet dit altijd met een gulle lach.

Voetbal is een belangrijk tijdverdrijf voor Ron. Het meest trots is hij echter op het feit, dat hij opa is. En wat gaat er op dit gebied nog niet meer gebeuren.

Top Ron.

Op de elftalfoto zien wij Ron als tweede vanaf rechts staan.