Quick Boys – FC Lisse 3-0

FC Lisse is op Nieuw Zuid tijdens de Indian Summer van Nederland tegen een nederlaag aangelopen. Thuisclub Quick Boys won verdiend met 3-0. Van een ouderwetse Bollenstreekkraker, op het scherpst van de snede, was geen sprake. QB benutte de mogelijkheden beter dan haar opponent. FC Lisse verloor in dubbel opzicht. Reserve-aanvoerder Kevin van der Zwet moest naar het laat aan zien met een pittige blessure aan zijn knie voortijdig naar de kant.

Bij FC Lisse een wijziging in de basis ten opzichte van vorige week. Rowdy van der Putten in de basis ten faveure van Bas Buimer. Mo Adouch hoopt binnenkort weer aan te sluiten. Doelman Wesley Storm kampt met een hardnekkige blessure aan zijn enkel.

FC Lisse hoopte een beetje op het scenario Katwijk – FC Lisse van vorig seizoen. Een wedstrijd waarin Luca Tarani een handenbindertje was. Luca had het nu weer twee keer op zijn heupen door puur op snelheid zijn tegenstanders eruit te lopen. Een keer resulteerde zijn doelgerichte actie in een corner en een keer kreeg hij de bal niet bij Rowdy.

Al vrij snel in de wedstrijd raakte Kevin bij het onderscheppen van een QB-aanval geblesseerd. Hij probeerde nog even door te spelen. Wie bij Kevin in de buurt stond hoorde het kraken. Geen goed teken als het om iemands knie gaat. Het is te hopen dat de schade voor Kevin mee valt. Kevin moest zich wel na 22 minuten laten vervangen door David Verweij.

De organisatie van de FC leek na de wissel nog niet klaar. Van dit moment profiteerde QB. Een voorzet vanaf de linkerkant werd moeiteloos binnen gelopen door Jesse van Nieuwkerk. Het uitvallen van Kevin en de 1-0 betekende een tik voor de FC. De geel-blauwen met witte kousen geleend van QB waren vervolgens tot aan de rust het spoor bijster. FC Lisse stond onder druk. Tot twee keer toe moest FC Lisse-doelman Erik Cummins handelend optreden bij inzetten van QB-spits Dennis Kaars.

FC Lisse startte veelbelovend aan de tweede helft. David onderscheidde zich als kopspecialist. Een keer kopte hij tegen de paal en een andere keer verzorgde hij koppend de assist voor Justin Valk. Justin kreeg de bal niet tussen de palen. Net als Milton Klooster, die twee keer over schoot.

Een voetbalwet zegt wie de kansen niet maakt krijgt zelf de doelpunten om de oren. In de 56ste minuut redde Erik na een doelpoging van Kay Tejan. Vervolgens kwam het tot een corner voor de thuisclub. Deze verdween ongelukkig via Leroy Oehlers achter Erik. Met 2-0 was de wedstrijd in feite gespeeld. Kaars bracht op aangeven van Tejan de 3-0 eindstand op het scorebord. Een tegengoal was de FC immers niet gegund bij een kopbal van Rowdy.

FC Lisse incasseerde zo de derde uitnederlaag van de competitie. Met drie zeges is FC Lisse bezig met het behalen van 1,5 punt per wedstrijd. De vraag is of FC Lisse bezig is met een constante lijn of komende zaterdag een trendbreuk in zet. FC Lisse ontvangt op Ter Specke op zaterdag 13 oktober de ‘Harrekieten’ oftewel Harkemase Boys. Vanaf half drie kan het letterlijk friezen of dooien.