Plaza De Stoete Toernooi 2016-2017

Het jaarlijkse Plaza de Stoete zaaltoernooi voor de F spelers en speelsters van onze FC was er weer een om trots op te zijn. De afgelopen weken hebben we kunnen genieten van lachende gezichten, veel strijd, genoeg passie, fantastische acties en vooral van het plezier wat er vanaf afstraalde.

Afgelopen woensdag was de laatste ronde en bij het binnenkomen was de spanning van de gezichtjes af te lezen. Verschillende teams konden nog kampioen worden dus er stond wel wat op het spel. ‘Kunnen wij die bekers winnen trainer?’, ‘Mam, als we vandaag alles winnen dan krijgen we die misschien wel…’ Heerlijk om al die enthousiaste koppies te mogen aanschouwen.

De finaledag zelf was er een in de categorie leuker kan je ze niet hebben. Bij beide poules waren er namelijk nog meerdere kanshebbers op de titel. Bij de 1e jaars F waren er 3 ploegen die nog meestreden en mede door het fanatisme van de overige teams was de strijd om de titel nog niet zomaar gestreden. Hertha BSC ging er uiteindelijk met het kampioenschap vandoor met vlak daar achter Bayern München en RB Leipzig.

De prijzenuitreiking bij de 1e jaars werd gedaan door de sponsor, Don Versluis. Don kon ons trots vertellen dat het al het 30e jaar is dat zijn Familie (Plaza De Stoete) dit toernooi sponsort en dat hij vroeger zelf als kind ook met veel plezier heeft meegedaan. Nadat hij belaagt werd onder de kinderen die allemaal een presentje van Plaza De Stoete kregen werd er een groepsfoto gemaakt. Van dit moment werd ook gretig gebruik gemaakt door de “paparazzi” ouders, altijd leuk voor later die foto’s.

Bij 2e jaars F was er zowaar een nog mooiere eindstrijd. Hier bleef het tot de laatste wedstrijd spannend. En hoe kan het mooier, deze wedstrijd ging tussen de nr 1 en nr 2. Een echte Engelse klassieker; Liverpool – Chelsea. Na een spannende pot vol passie en strijd van beide kanten mochten uiteindelijk de jongens van Chelsea de bekers mee naar huis nemen. Martin van Eeuwijk (speler Fc Lisse 1 en begenadigd zaalvoetballer) mocht bij deze kampioenen de bekers overhandigen. Hij gaf aan onder de indruk te zijn van sommige acties tijdens de potjes en had ook echt wel een aantal talenten gezien. Al met al was het dit jaar weer een geweldig Plaza De Stoete toernooi en ging iedereen met tevreden en blije gezichtjes naar huis.