Periodetitel voor jeugdteam JO17-1

Jeugdteam JO17-1 heeft op overtuigende wijze de derde periode in de 4e divisie A gewonnen. Afgelopen zaterdag werd door het team van trainers Ronny Grimbergen en Laurens van der Voort met 8-0 gewonnen van Roda ’23 uit Bovenkerk.

Er zat de nodige druk op deze wedstrijd daar ook het kampioenschap nog tot de mogelijkheden behoorde. Het verschil met koploper Fortuna Wormerveer bedroeg immers slechts 3 punten (met doelsaldo -2). Afhankelijk van puntenverlies van de directe concurrent moest er bovenal zelf gewonnen worden.

De opdracht van trainer Ronny Grimbergen aan zijn team was  glashelder! Volle bak druk op de bal en de tegenstander! Belangrijke onderdelen waarop de afgelopen maanden zo hard was getraind. Vanaf het begin lieten de jonge talentvolle spelers zien dat ze de boodschap begrepen hadden. Binnen enkele minuten stond het al 2-0 door fraaie goals van Pierre Mokanda en Remi van Ekeris. Perfect bediend vanaf de flanken door respectievelijk Jimmy van den Burg en Kaj Reede. Uiteindelijk werd het een overtuigende 8-0 winst (ruststand 5-0).

Na afloop was er een klein feestje op het veld. Georganiseerd door betrokken ouders. Als waardering voor het TEAM en de knappe prestatie. De derde periodetitel was binnen! Waarna enkele zenuwslopende uren aanbraken daar de aftrap VSV Velsen vs Fortuna Wormerveer om 16.30 uur was. Groot was de vreugde toen bleek dat VSV pal voor rust op een 1-0 voorsprong kwam. Tot 10 minuten voor tijd waanden de spelers van JO17-1 zich de virtuele kampioen. Maar gaandeweg werd duidelijk dat Fortuna in de ultieme slotfase alsnog de gelijkmaker had geforceerd. En daarmee op de valreep het kampioenschap veilig stelde!

Team en staf van JO17-1 gaan zich nu optimaal voorbereiden op de nacompetitie. Vanaf deze plaats wensen wij hen alvast heel veel succes!