Patrick Paardekooper nieuwe trainer van O14

Patrick Paardekooper is de nieuwe trainer van opleidingsteam O14 volgend seizoen. Hij is hiermee de opvolger van Joghem Bloem die afgelopen jaar het team onder zijn hoede had. Patrick is een bijzonder ervaren en geliefde jeugdtrainer binnen de opleiding van FC Lisse. Afgelopen jaren trainde hij een groot aantal jeugdteams van diverse leeftijdsgroepen.

Patrick is in vele functies werkzaam geweest binnen de club. ‘Paardje’ is dan ook een bekend gezicht op sportpark Ter Specke. Voor hem bestaat er maar één club en dat is FC Lisse! Ooit begonnen als trainer van de toenmalige A2 waarna hij achtereenvolgens de D1, A1, B1, C1, Zaterdag 2, D2 en O13-1 onder zijn hoede had. Met als resultaat een goed gevulde rugzak trainerservaring. Volgend seizoen wacht hem een nieuwe uitdagende job binnen de regionale jeugdopleiding van FC Lisse. Met zijn jarenlange ervaring is Patrick de juiste man om met deze talentvolle lichting aan de slag te gaan en te begeleiden in hun verdere ontwikkeling.

Patrick laat weten dat hij veel van deze jonge spelers kent daar hij hen in het recente verleden ook al getraind heeft. “Het zijn super leuke gasten die dolgraag willen trainen. Daarnaast is het voetbalniveau van de O14 gewoon erg goed. Wel valt er op andere vlakken nog het nodige voor hen te leren. Ik denk dan vooral aan mentaliteit, inzet en weerbaarheid. Kortom, genoeg te doen en te verbeteren!”, aldus de ervaren jeugdtrainer.

Bovendien gaat Patrick volgend seizoen ook aan de slag als coördinator voor de jeugdteams uit de onderbouw. Dit doet hij in nauwe samenwerking met collega Patrick van der Leede.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2017 werd Patrick in bijzijn van veel leden en vrijwilligers door het bestuur in het zonnetje gezet en benoemd tot Lid van waardering. Het is maar voor weinigen weggelegd om voor hun 50ste levensjaar deze status te bereiken bij de club. “Maar de lijst van vrijwilligersfuncties van Patrick Paardekooper is dermate imposant, dat deze waardering nu op zijn plaats is. Leider op het FC Lisse Voetbalkamp, jeugdtrainer, trainer bij de senioren, Hoofd jeugdopleiding, lid van de Technische commissie en daarnaast nog lid van de Toernooicommissie. In totaal twintig jaar actief als vrijwilliger voor de club. FC Lisse gaat Patrick aan het hart!”, liet voorzitter Leon Annokkee destijds met waardering optekenen.

Door de nieuwe piramide van de KNVB was het even wachten voordat er daadwerkelijk afspraken gemaakt konden worden over het aanstellen van de jeugdtrainers. Als onderdeel van de regionale jeugdopleiding bestaat de boven- en middenbouw volgend seizoen zodoende uit O23 (trainers Ronny Grimbergen en Laurens van der Voort), O19 (trainers Sander van Dijk en John Cuvelier), O18 (trainer Mark de Kooker), O17 (trainer Cesar Roubos), O13 (trainer Roy van Kesteren en O14 (trainer Patrick Paardekooper).

De TCO van FC Lisse is blij en trots dat zij voor het seizoen 2020/21 de hoofdtrainers voor de boven- en middenbouw tijdig rond heeft.

De trainer van O16 wordt binnenkort gepresenteerd. Evenals de assistent-trainers van O13 t/m O18.

Wij kijken uit naar een mooi voetbalseizoen!