Ouders maken nader kennis met FC Lisse

Afgelopen zaterdag werden voor 2e keer de ouders van de jongste jeugd ontvangen voor een gezellige informatiebijeenkomst over de FC. Dit keer waren dat de ouders van de JO-8 jeugdleden. Terwijl de kinderen penalty’s schoten in de zaal, werden de ouders ontvangen door bestuurslid Dirk Bader en leeftijdscoordinator Patrick van der Leede. Ook al lopen deze ouders al meer dan een jaar mee binnen de FC, werden zij op deze dag meegenomen in het reilen en zeilen van onze vereniging.

Onder het genot van koffie en koek, werden de ouders welkom geheten. Aan de hand van een korte clubpresentatie vertelde bestuurslid Dirk Bader meer over de club en dan met name de kenmerken die zorgen dat FC Lisse meer is dan een voetbalvereniging. Een paar onderdelen werden genoemd, zoals de maatschappelijke partners, het waarom van het kledingplan voor de jeugd en er werd meer verteld over FC Lisse als regionale opleider.

Dirk Bader: “Het idee om ouders actiever bij de vereniging te betrekken, speelt al wat langer. Tijdens het laatste overleg met alle leeftijdscoordinatoren heeft dit verder vorm gekregen. Patrick van der Leede, die als leeftijdscoordinator verantwoordelijk is voor de jongste jeugd (mini’s, JO7 en JO8), is er intern mee aan de slag gegaan en heeft een directe lijn gelegd naar de dames van de Kidzclub. Zij nemen bij elke thuiswedstrijd actie voor het team van de week, wat met vlaggen de spelers van het eerste elftal begeleidt aan het begin van de wedstrijd”.

“Dit is een mooi voorbeeld van samenwerken en verbinden van de verschillende vrijwilligers en commissies, zoals we het graag zien vervolgt Dirk. En het directe contact met ouders vinden we belangrijk. Wat er gebeurt op en in de vereniging, gaat iedereen aan. Deze momenten zorgen ervoor dat het draagvlak toeneemt voor alles wat de vele vrijwilligers elke week doen, want onze vrijwilligers zijn de kurk waarop alles drijft. En dat is iets wat ik heb benadrukt tijdens deze ontmoeting met ouders.”, aldus Dirk Bader.

Even voor half 3 werden de ouders uitgenodigd richting tribune voor het bijwonen van de wedstrijd van het eerste elftal. De streekderby tegen Ter Leede.

Op 30 november vindt eenzelfde bijeenkomst plaats, dan voor de ouders van de JO-9.