Oud-speler en oud-trainer Piet Wassenaar overleden

Op zondag 12 april, de dag voor zijn verjaardag, is op 88-jarige leeftijd oud-speler en oud-trainer Piet Wassenaar overleden.

Als speler stond Piet op zijn zestiende al in het 1e elftal van RKVV Lisse. In het seizoen 1955-1956 werd hij kampioen in de 4e klasse en hij is blijven voetballen bij Sportclub Lisse tot en met de veteranen.

Na het behalen van zijn trainerspapieren werd hij trainer van de A1 om ervaring op te doen voor het grotere werk. Als trainer van RKVV Lisse behaalde Piet grote successen. Zo werd 2 keer de finale van de districtsbeker gehaald (2 keer tegen De Musschen) en in het seizoen 1965-1966 zelfs het kampioenschap. Daarnaast is Piet zowel trainer geweest van Lisserboys als Sportclub Lisse. Ook met Lisserboys wist hij een kampioenschap te behalen.

Buiten Lisse werd het trainingsvak ook door Piet beoefend. Van 1968-1973 was hij trainer bij SV Concordia Hillegom en tevens was hij trainer van Ter Leede.

Piet stond bekend als een sociale en sportieve man. Hij deed de laatste jaren samen met Frans van der Laan nog regelmatig mee met de FC Lisse voetbalquiz en was steevast aanwezig bij het Uitzwaaien dat jaarlijks door Frans wordt georganiseerd. Ook was hij supporter van het 1e. Zo heeft hij samen met medebewoners van verzorgingshuis Berkhout vorig jaar jaar nog genoten van de 5-0 overwinning tegen Achilles’29.

FC Lisse wenst alle familieleden, vrienden en bekenden van Piet veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

De crematie zal in besloten kring plaatsvinden op vrijdag 17 april. Het is mogelijk om dit via een livestream te volgen.

Rouwkaart Piet Wassenaar